Ma gyújtják meg advent utolsó gyertyáját Miskolcon

Megosztás

Az előző hetektől eltérően, ezen a hétvégén nem vasárnap, hanem szombaton várják közös adventi gyertyagyújtásra a miskolciakat a Szent István téren. Ennek oka, hogy idén vasárnapra esik karácsony.

Szombat délután 3 órától  a Miskolci Nemzeti Színház ünnepi műsorát tekinthetik meg az érdeklődők a Szent István téren, majd 4 órától meggyújtják az utolsó, negyedik gyertyát is a város adventi koszorúján. A gyertyagyújtás előtt Veres Pál, Miskolc polgármestere köszönti a miskolciakat, valamint Juhász Ferenc, a Mindszenti templom plébánosa hirdet igét.

Jelen lesz az ünnepen és beszédet mond Jerney Péter, a II. Cserkészkerület elnöke, valamint Pocsai Zoltán – ő szállította Miskolcra a betlehemi lángot idén.

Az ünnepen közreműködik majd a Mindszenti énekkar, a Versbarátok Köre, valamint Bognár Lili JankaMúzsa-díjas népdalénekes.

A program után Veres Pál polgármester várja a színpad előtt található sátraknál a kilátogatókat a betlehemi lángról meggyújtott mécsesekkel, forró teával és szaloncukorral.

A délután 4 órakor kezdődő eseményt a Miskolc Televízió élőben közvetíti, valamint a MiNap Online Facebook-oldalán is élőben követhetik.

Legutóbb nemcsak az adventi gyertya, de az Avasi kilátó fénye is beragyogta az adventi programot.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás:Minap.hu

Kapcsolódó cikkek