Fiatalkorúak börtönébe vonul az idős hölgyet szexuálisan bántalmazó borsodi fiú

Megosztás

Az elkövető ittasan betört a nőhöz, aki ezért számon kérte. A szexuális erőszak közben késsel is próbálkozott védekezni az idős hölgy.

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Sátoraljaújhelyi Járásbíróság annak a fiatalkorú vádlottnak az ügyében, aki egy borsodi kistelepülésen behatolt az időkorú sértett otthonába, hogy sérelmére szexuális erőszakot kövessen el – olvasható a Miskolci Törvényszék honlapján.

Az ítéleti tényállás szerint a fiatalkorú vádlott 2022 decemberében az éjjeli órákban, ittas állapotban hazafelé tartott, amikor az általa ismert időskorú nő otthonához ért, majd a kerítést átugorva, a bejárati ajtót befeszítve bejutott a lakóházba, ahol szembe találta magát a sértettel.

Az idős hölgy számonkérte a terheltet, aki erre erőszakkal szexuális cselekményt kezdett végezni a nő sérelmére. A sértett folyamatosan védekezett, egy késsel is megpróbálta megfékezni a támadót, végül egy arra közlekedő autó zaja megzavarta a vádlottat, aki a sértett lakását sietve elhagyta.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte a bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. A bíróság szexuális erőszak bűntettében és magánlaksértés bűntettében mondta ki bűnösnek, és vele szemben 2 év 2 hónap fiatalkorúak börtönében végrehajtandó szabadságvesztést, mellékbüntetésül 2 év közügyektől eltiltást szabott ki, valamint kötelezte a bűnügyi költség megfizetésére.

Az ítélet kiszabásánál enyhítő körülményként értékelte a vádlott megbánó magatartását, azt, hogy bocsánatot kért a sértettől. Súlyosító körülmény volt az ittas elkövetés és az, hogy idős, védtelen sértettre támadt, erkölcsileg elítélendő indítékból.

Az ítélet jogerős.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek