Jön a karácsonyi terülj, terülj asztalkám! Ne hagyd ki belőle a legkisebbeket sem!

Megosztás

Most már végképp nyakunkon az ünnepi készülődés! Az ajándékok és a karácsonyfa mellett hatalmas jelentőséggel bír a menü összeállítása is. Ám ami még annál is fontosabb, az az elkészítése lesz.

Alapvetően is kihívás egy-egy ünnepi menüsort villantani, ám ha még egy vagy netán két, három gyermek is akad a háznál, akkor lesz csak igazi kaland a projekt. Persze mindenhonnan jön a megerősítés, hogy ne feledkezz meg arról, hogy miről is szól valójában az ünnep, így mi magunk is csatlakoznánk a táborhoz: ne a rohanásról, ne a megfelelni akarásról és végképp ne a teendők kipipálásáról szóljon ez az időszak!

Csendes elmélyülés

Mi sem képes jobban elcsendesíteni és elmélyedésre késztetni minket felnőtteket, mint a saját gyermekünk. Amikor ugyanis leülünk mellé, és elkezdünk a Vidám Játék webáruház szerepjáték kategóriájából vásárolt fa játék ételekkel játszani, sütni-főzni, teríteni és étkezni, akkor bizony megszűnik a külvilág összes zaja.

Nem halljuk a főnökünket, a bevásárlóközpontok hömpölygő tömegét, a türelmetlen sofőrök dudálását, a közösségi médiában a tökéletes életet az arcunkba toló hirdetéseket. Csupán a gyermekünk létezik és az általa életre hívott mesevilág.

Mert bármennyire is hihetetlen, még egy reggelizőkészlettel is órákig el tudnak játszani a gyermekek, hiszen tudnak kórházasat, ovisat, boltosat játszani, de akár az otthoni reggeli étkezéseket is meg tudják eleveníteni. A játékok pedig elősegítik a szocializációt és a másokkal való együttműködést. Ez utóbbi igazi nagy kincs lesz a későbbiek során!

Nem vagy egyedül!

Az imént emlegettük az együttműködést, és ez az ünnepek táján ugyanúgy lényeges elem, mint a legszürkébb hétköznapokon. Te melyik jelenetben szerepelnél szívesen?

Anyuka a tűzhely négy lángján őrült tempóban rohan, hogy kész legyen a halászlé, a rántott hal és a köret, közben pedig töri a fejét, hogy mikor kerít sort a desszertre. A gyerek a nappaliban tévézik, néha kiabál, mert mást szeretne nézni.

A család felosztja egymás közt a teendőket: a szülők csinálják a veszélyesebb feladatokat, a nagyobbak a veszélytelen teendőket végzik, míg a legkisebbek a játék konyhában sürgölődnek, mert a baba- és állatvilágban is épp úgy meg kell ülni az ünnepi alkalmat.

Előbbihez elég egy full extrás tv-előfizetés, utóbbihoz a Vidám Játék webáruházból lesz szükséged néhány játék ételre. Bármilyen náció ételeit megtalálod, így ha épp vegyes család vagytok, akkor sincs semmi vész!

Ne hagyd ki ezt a kitűnő lehetőséget!

Persze közel sem olyan a játék konyhában tüsténkedni, mint egy igaziban, azért ebben a formában is rengeteg dolgot képes lesz elsajátítani a gyermek. Ez pedig a későbbiek folyamán nagyszerűen fog jönni, amikor már a valódi teendőkbe készülsz bevonni őt. Már egészen pici kortól kaphatnak konyhai feladatot, és így nagyszerű alapokat szerezhetnek azokra az időkre, amikor már élesben bontogathatják a szárnyaikat!

Kapcsolódó cikkek