Még csak most erősít rá a havazás, akár 30 centiméter is összejöhet Borsodban

Megosztás

A keddi előrejelzéshez képest sokkal kiterjedtebb és jóval nagyobb mennyiségű hó érkezik Kelet-Magyarországra. Csütörtök hajnalig dél-kelet kivételével mindenhol igencsak kifehéredik a táj. A Bükkben 25-30 centiméteres hótakaró is lehet.

A HAVAZÁS NEM ADJA FEL: ESTE ÚJABB HULLÁM ÉRKEZIK, A DUNÁNTÚLON KÍVÜL AZ ORSZÁG KELETI FELÉT IS FRISS HÓ BORÍTHATJA MAJD BE.

Szerda hajnaltól havazás kezdődött az ország dunántúli területein. Változó intenzitással, de gyakorlatilag folyamatosan esik a hó az ország nyugati részében. A legújabb meteorológiai előrejelzések alapján a havazás ezeken a területeken kitarthat a csütörtök reggeli órákig, sőt, átterjedhet az ország többi megyéjére is. Borsodban, a legújabb előrejelzések szerint legalább 4-5 centis, a magasabban fekvő területeken, leginkább a Bükkben pedig akár 30 centiméteres hótakaró is kialakulhat. Utazás előtt pedig tájékozódjanak a www.utinform.hu oldalon.

A legújabb előrejelzések alapján szerda késő délutántól a havazás fokozatosan átterjed majd az ország többi részére is. Az északkeleti, magasabban fekvő területeken, vagyis Nógrád, Heves és Borsod-Abaúj-Zemplén megyében is akár 10-15 centiméternyi friss hó hullhat (az északibb területeken kicsit több, a délin kicsit kevesebb). Hajnalig pedig 20-30 centis takaró is kialakulhat. A havazás várhatóan a dunántúli területeken sem vesz vissza az erejéből csütörtök reggelig, így ott újabb, több centiméternyi, magas víztartalmú, úgynevezett tapadó hó hullhat. (Magyar Közút)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek