Megkéselte a testvérét, majd egy fiatalkorú lányt zaklatott szexuálisan az utcán a borsodi férfi

Megosztás

A Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség vádat emelt egy férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntette és szexuális erőszak bűntette miatt. Az elkövető családi vita során konyhakéssel hátba szúrta testvérét, más alkalommal az utcán fiatalkorú lányra támadt, intim testrészeit fogdosta.

A vádirat szerint a vádlott 2022. augusztus második felében, este, egy borsodi településen lévő családi házban együtt italozott az apjával és férfi testvérével. Szóváltás, dulakodás alakult ki közöttük, a vádlott testvére a tűzhely edénytartó vasrácsát vette magához, míg az apja egy konyhakéssel a kezében vitatkozott. A férfi megakadályozta, hogy a testvére és az apja egymásra támadjanak.

Később ő is egyre dühösebb lett, egy 1,5 méteres kábeldarabbal a testvérére rontott, de ő elvette és kidobta az udvarra. A testvér megelégelte a családi vitát, felöltözött, távozni akart a házból, az apja viszont hátulról megfogva visszatartotta. Amikor kirántotta magát a fogásból, a férfi a tűzhelyről felvett közel 30 centiméteres konyhakéssel hátba szúrta.

A sértett a szomszédoktól kért segítséget, a szúrt sérülés közvetetten életveszélyes állapotot eredményezett.

A vádlott 2022. november elején, délután, az utcán észrevett egy 16 éves lányt, aki megtetszett neki. A férfi utána futott, a vállát megragadva maga felé fordította, térddel hasba rúgta, földre lökte, majd mögé térdelve ruházata alá nyúlt és intim testrészeit fogdosta. A sértett kiabált, védekezett, azt mondta, hogy beteg, így a vádlott felállította, a kezét megfogva a buszmegálló irányába vezette, amikor a szorításból engedett a sértett kirántotta a kezét és elszaladt.

Az ügyészség a letartóztatásban lévő büntetett előéletű vádlottal szemben fegyházbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott azzal, hogy nem bocsátható feltételes szabadságra, valamint indítványozta végleges hatállyal eltiltását minden olyan foglalkozás gyakorlásától, melynek keretében 18. életévét be nem töltött személy nevelését, felügyeletét, gyógykezelését végzi.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek