Disznóvágás után vágta bele a csontozókést a feleségébe az ittas borsodi férfi

Megosztás

Az elkövető el akarta bagatellizálni a 15 centiméteres kés okozta életveszélyes sérülést, de végül meg is kellett műteni a nőt.

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint 2023. november 29. napján a család csobaji otthonában tartott disznóölés utáni vacsorán, ittas állapotban egy szóváltást követően egy kb. 15 cm hosszúságú csontozókést eldobva belevágta azt a felesége bal oldalába, a bordáinál.

A sértett ezután erős fájdalmat érzett, de a gyanúsított el akarta bagatellizálni a sérülés súlyosságát, majd a sértett mentőt hívott, kórházba szállították, ahol műtétre került sor.

A rendelkezésre álló adatok szerint a sértett életveszélyes sérüléseket szenvedett. A gyanúsított fenti cselekménye életveszélyt okozó testi sértés bűntettének a megállapítására alkalmas.

A bíróság álláspontja szerint a várható büntetés mértékére tekintettel, mely 8 évig terjedő szabadságvesztés, valamint a gyanúsított személyi, vagyoni, egzisztenciális körülményei alapján fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye.

A gyanúsított a bűncselekményt hozzátartozója sérelmére, családi környezetben követte el, a sértett az eljárás elején vonakodott terhelő vallomást tenni, mindezekre tekintettel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a sértett, vagy más tanú befolyásolásával vagy megfélemlítésével a bizonyítást megnehezítené.

Kisebb fokban a bűnismétlés veszélye is fennáll, illetve annak a lehetősége, hogy a gyanúsított a sértett sérelmére újabb bűncselekményt követne el.

A bíróság mindezeket mérlegelve egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés nem végleges, ellene a gyanúsított és védője fellebbezést jelentett be.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek