„A Dunától keletre nincs jobb gimnázium a miénknél” – top 20-ban a miskolci középiskola

Megosztás

A Herman Ottó Gimnázium a 18. helyen szerepel, de még két megyeszékhelyi intézmény feltűnik az első százban.

Mint azt már hosszú évek óta megszokhattuk, a HVG idén is összeállította a hazai középiskolák rangsorát. A lista összeállításának többek között szempont, hogy milyen eredményeket produkálnak a diákok a kompetenciaméréseken és az érettségiken, illetve milyen felvételi eredményekkel zárnak a végzősök.

A HVG rangsorában a miskolci intézmények közül rendre a Herman Ottó Gimnázium szerepel a legjobban, amely ráadásul erre az évre nagyot ugrott előre, hiszen a tavalyi 30. hely után idén az előkelő 18. pozícióban végzett.

Madarász Péter igazgató a Boon.hu portálnak elmondta, hogy még úgy is büszkességgel tölti el az eredmény, hogy szerinte valósabb képet festene a rangsor, ha nem egy, hanem az utolsó öt év eredményeit venné figyelembe. “Még nagyobb öröm az, hogy a Dunától keletre nincs jobb gimnázium a miénknél” – mutatott rá az igazgató, hozzátéve, hogy bár a felmérésből nem látszik, de a Herman Ottó Gimnáziumban a hangulat is kiváló, a diákjaik jól érzik magukat.

A százas listára egyébként még két miskolci iskola került fel ezúttal is: a 66.-ról az 56. helyere előlépő Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium, Kollégium és Óvoda, valamint a tavalyi 75. pozíció után ezúttal a 84. helyen szereplő Földes Ferenc Gimnázium.

forrás: Boon.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek