A miskolci Herman Ottó Gimnázium diákja is részese a Nyelvészeti Diákolimpián elért történelmi sikernek

Megosztás

Baranyai Lili is a bulgáriai versenyen bronzérmet szerző csapat tagja volt: először fordult elő, hogy a csapatversenyen érmes helyezést ér el egy magyar csapat.

Egyénileg egy ezüstérmet és egy bronzérmet, csapatversenyben pedig egy bronzérmet szereztek a magyar diákok a július végén Bulgáriában megrendezett Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpián – tudatta az Eduline-nal a Nyelvtudományi Kutatóközpont.

A két magyar csapat egy többfordulós kiválasztás után állt össze. A A versenyen 38 ország, 52 csapat és 205 versenyző vett részt. A diákoknak olyan ismeretekre volt szüksége, mit a nyelvek struktúrájának ismerete, az azokban megfigyelhető érdekes és rendhagyó jelenségek felfedezésének képessége, valamint logikus matematikai gondolkodás, a kombinatorikai és logikai feladatok gyors átlátásának képessége.

Egyéniben a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium diákjai, Móricz Benjamin ezüstérmet, Bognár András Károly bronzérmet szerzett, míg a Baranyai Lili (Miskolci Hermann Ottó Gimnázium) – Hegedűs Júlia (ELTE Radnóti Miklós Gyakorlóiskola) – Molnár-Szabó Vilmos (Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium) – Móricz Benjamin alkotta “Uborka” csapat bronzérmes lett.

A siker azért történelmi, mert soha korábban nem ért el még magyar csapat dobogós helyezést a Nemzetközi Nyelvészeti Diákolimpia csapatversenyén – írta a Nyelvtudományi Központ.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek