Nem sikerült a bravúr, a címvédőtől szenvedte el első vereségét a DVTK kosárcsapata

Megosztás

Az első negyedet még megnyerte az Euroliga első hat fordulójában veretlen női csapat, végül azonban 81-64-re alulmaradt a török Fenerbache ellen.

Az Euroliga 7. fordulójában a sorozat két veretlen csapata mérte össze a tudását a DVTK Arénában – írja tudósításában a dvtk.eu. A remek hangulatú mérkőzés első negyedét bátor játékkal megnyertük ugyan, a folytatásban aztán magára talált ellenfelünk és tízpontos harcolt ki magának a félidőre.

A térfélcserét követően a rutinos vendégek jól menedzselték az előnyüket, és a két meghatározó játékosa nélkül kiálló csapatunk ellen végül 81-64-es győzelmet arattak – olvasható a beszámolóban. Részletesebb összefoglaló a DVTK honlapján.

“Minden mérkőzésnek megvannak a maga pozitívumai, az, hogy ennyien kint voltak és szurkoltak nekünk az nagyon örömteli, látszott, hogy a vereség ellenére értékelik a játékunkat a szurkolók” – értékelt Völgyi Péter edző. “Örülök, hogy nem sérült meg senki, mert nagyon kemény csata volt.”

“Aminek nem örülök, az a zóna elleni játékunk, nem gondoltam, hogy ezzel ma ennyire meg fognak fogni minket. Nagyot küzdöttünk a támadólepattanókért, de sajnos második esélyből nem tudtunk ma igazán eredményesek lenni. A Fenerben világsztárok játszanak, egy-egy egyéni megmozdulás mindig kihúzta őket a bajból, mikor akadozott a gépezetük. Büszke vagyok a csapatra, nagyon sajnálom, hogy elszúrtuk a második negyedet, mert ilyen csapat ellen rendkívül nehéz hátrányból visszajönni.”

“Nagyon sokáig veretlenek voltunk az Euroligában, nagyon szép hat győzelem volt, de mostantól a következő mérkőzésekre kell fókuszálni. Holnap pihenőt kapnak a lányok, három edzéssel készülünk aztán a Győrre. Jót tesz nekünk, hogy vasárnapra került át a mérkőzés, kell most a regeneráció a nehéz sorozat közepette. Nagyon számítok arra, hogy a duplameccs miatt a futballmeccsről is szép számmal jönnek majd át szurkolók, ma igazán remek hangulat volt, bízom benne, hogy vasárnap még ennél is sokkal jobb lesz. Óriási szükségünk van erre a támogatásra, hogy a holtpontokon át tudjunk lendülni.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek