Harmincpontos győzelemmel őrzi veretlenségét az Euroligában a DVTK

Megosztás

Az Euroliga csoportkörének 4. fordulójában az AZS UMCS Lublin együttesét fogadta a csapat a DVTK Arénában, és folyamatosan javuló, a végére már elsöprő játékkal 74-44-re győzött a hazai együttes.

“A találkozó első perceiben rögtön élvezetes játék alakult ki, felváltva szerezték a kosarakat a csapatok” – olvasható a dvtk.eu tudósításában. “Míg a lengyelek duplákkal, mi hárompontosokkal operáltunk, Jovanović kétszer, Lelik egyszer büntetett távolról (9-6). A folytatásban is könnyedén játszottunk, Réka labdát csent és ebből dobott könnyű ziccert, majd a negyed felénél Charles is feliratkozott a pontszerzők közé, így ötpontos vezetésünknél a lubliniak kénytelen voltak időt kérni (13-8). Tadić és Tenyér érkezett, a majd Gustavsson és Jovanović is pontosan céloztak a büntetővonalról, majd Tadić villant meg. Fiszer hármasával és Bernáth palánkosával zárkóztak a lengyelek (17-14). Az első játékrész hajrájában Kaila ugyan jól büntetőzött, de ez kevés volt a zöld mezesek előre nyomulásával szemben, így elolvadt az előnyünk (19-19).

Álomrajtot vettünk a második negyedben, ugyanis Kaila Charles duplái között Lelik is szórt egy újabb hárompontost (26-21). A folytatásban Grigalauskytėt keresték a társak a labdával, előbb Jovanović, aztán Charles adott a litván légiósunknak forintos gólpasszt, nem csoda, hogy szurkolóink énekétől zengett az Aréna (30-23). Krzysztof Szewczyk vezetőedző egy időkéréssel igyekezett megtörni a lendületünket, a percekig tartó gólcsöndünknek Milica vetett véget egy remek ütemű csont nélküli triplával (33-25). A szünet előtt ugyan Shyla Heal picérdobással szerzett kettese ugyan nem volt csúnya, de Ana Tadić centergóljai sokkal nagyobb tetszést arattak szurkolóink körében, Tenyér Zsófi duplája pedig azt jelentette, hogy megnyugtató, tíz pontos előnnyel vonulhattunk szünetre (39-29).

A fordulás után mintha egy kicsit az öltözőben maradtak volna a csapatok, az első duplát Ziętara jegyezte, de erre is majdnem két és fél percet kellett várni. Akadozott a támadógépezet, de a védekezésünk továbbra is működött, így a játékrész feléhez érve a Lublin nem tudta érdemben csökkenteni a hátrányát (39-31). A 27. percben megint Ziętara vette be a gyűrűnket, ráadásul ezúttal három egységet érő dobással, de ezt már Aho Nina sem hagyta annyiban és azonnal válaszolt rá szintén távolról, majd Kaila is megvillant, így vissza is állt a félidei különbség (44-34). A zöld mezesek időt kértek, de hiába, mert a negyed hajrájában is a mieink domináltak. Elsősorban a mérkőzések óta remek formát mutató Lelik volt dicsérhető, aki zsinórban öt pontot vállalt, majd Bernáth hármasára még Tadic is válaszolt közelről, így nem csoda, hogy szurkolóink vígan daloltak (51-37).

A záró negyedet úgy kezdtük, hogy egyértelmű legyen, itt ma csak egy csapat nyerhet. Előbb Kaila szórt egy laza hármast, majd a talán legjobb meccsét játszó Tadić villant meg. Az addig pont nélkül álló Darcee Garbin egymás után szerezett hét pontjával hengereltünk tovább, a lengyelek stábja időkéréssel igyekezett megálljt parancsolni az elsöprő játékunknak (63-37). A lengyel időkérés után Fluker szerezte zöldek első pontjait ebben a játékrészben, és ez meghozta csapattársai kedvét is a gólszerzéshez, de a másik oldalon Toman Petra mutatkozott be egy nagyszerű hárompontossal, és Tadić is tíz fölé ment, ezért továbbra is tetemesnek mondható előnyünk volt (68-44). A magabiztos előny lehetővé tette, hogy azutolsó percekre a fiatalok is beszálljanak, a következő duplát azonban nem valamelyikük, hanem Nina szerezte.”

A mérkőzés végeredménye Tadić és Garbin pontjaival alakult ki, a fölényes győzelemmel (74-44) a DVTK továbbra is veretlenül áll az Euroligában.

“Nem voltunk könnyű szituációban ezen a mérkőzésen, hiszen csapatkapitányunk kiesett a legutóbbi mérkőzésen” – értékelt Völgyi Péter edző. “Fejben nagyon összeszedték magukat a lányok, és az első és a harmadik negyedben hoztunk egy egálközeli teljesítmény, de a második és negyedik negyedben átfutottunk az ellenfelünkön. Örülök, hogy most lesz időnk regenerálódni a következő mérkőzésig, és ott is hasonlóan jó teljesítményt fogunk nyújtani.”

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek