Szentistvánbaksán eltűnt horgászt keres a Spider Mentőcsoport

Megosztás

Szemtanúk elmondása szerint az eltűnt horgász teste a víz felszinén sodródott a Hernád folyón.

A számos külföldi katasztrófánál, így legutóbb Líbiában is rendre segédkező Spider Mentőcsoportot ezúttal egy Szentistvánbaksán eltűnt horgász felkutatására kérték fel – derül ki vezetőjük, Lehoczki László oldalának Facebook-posztjából.

Mint a bejegyzésből kiderül, “szemtanúk elmondása alapján a test a víz felszinén sodródott a Hernád folyón. Az akkori vízállás szerint akár óránként 3 km-t is sodródhatott.”

A Spider Mentőcsoport több alkalommal is átvizsgálta a folyó különböző szakaszait a Legott Mentőcsoporttal és a Tiszántúli Mentőkutyás Egyesülettel. Mint írják, a kutatást nehezítette a folyó áradása, illetve a felhalmozódott uszadék mennyiség, főleg a bőcsi szakaszon.

“Mivel a test nagy távolságba is sodródhatott, ezért kérünk mindenkit akik a Sajó és a Tisza mentén járnak, horgásznak vagy telkük van ott, fokozottan figyeljenek, főleg az uszadékos részeknél. Ha bármilyen információjuk van a fényképen lévő Úrral kapcsolatban, kérem hívják az ott megadott telefonszámot, vagy a 112 központi segélyhívót” – zárul felhívással a lentebb teljes egészében, képek kíséretében olvasható poszt:

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek