Megint izzik a téma az idős sofőrökről, 83 éves, suzukis hölgy rendezett ámokfutást a városban – videó

Megosztás

Három autóban is kárt tett, de ennél sokkal nagyobb bajnak tűnik, hogy nem is érezte a szabálytalanságai súlyát, hiszen márpedig neki jobbra kellett kanyarodnia. Ami viszont utána következett, az a jogosítványába került. Hihetetlen, amit rendezett.

Első ránézésre kisebb ráfutásos baleset történt a szombathelyi Vörösmarty Mihály utcában, valójában azonban itt egy nehezen megmagyarázható eseménysor zajlott percekkel korábban. Az okozó pedig a háttérben, forgalommal szembe álló Suzuki 83 éves vezetője – számolt be a részletekről a 112press.

A Suzuki a Szent Márton utcában tartott a belváros irányába, a sofőr pedig szeretett volna jobbra lekanyarodni, a Vörösmarty Mihály utcába. Az idős asszony a kérdésünkre elmondta, hogy valaki állt előtte az úton, ezért nem tudott jobbra kanyarodni, pedig neki arra kellett mennie. Azt, hogy ezután mi történt már nem tudta felidézni.

Ebben a károsultak tudtak segíteni. Az asszony ahelyett, hogy megállt volna, hogy átengedje a gyalogost inkább tovább hajtott, majd oszlopok között átrobogott a forgalmas kereszteződés járdaszigetén, eleinte a kijelölt gyalogátkelőhelyen, majd egy rózsaágyásnál felugratott az út melletti zöldterületre.

Itt ügyesen ellavírozott több fa között és sikerült is a fűről visszanavigálnia a Vörösmarty Mihály utcába. Igaz, szembe haladt a forgalommal és érintőlegesen ütközött is egy érkező Toyotával, de ez nem szegte a kedvét, folytatta az útját, természetesen forgalommal szembe. A menetirány szerinti jobb oldalról, a füves területről úttestre ugrató Suzuki miatt vészfékező Toyotának hátulról nekikoccant egy Ford, a többi jármű pedig már ki tudta kerülni a velük szembe haladó piros autót.

A Toyotát vezető asszony a baleset után látta, hogy az okozó elhajt a helyszínről, ezért kiugrott a volán mögül és kiabálva futni kezdett utána. Az idős asszony a vele szembe érkező autók miatt végül nem tudott visszasorolni a saját sávjába és szerencsére nem próbált áttörni az autók között, így megállt egy parkoló autóval szemben és kiszállt a gépkocsiból.

Később elmondta, hogy nem ért egyet azzal, hogy el akarják venni a vezetői engedélyét és mivel egyedülálló, ezért ez komoly hátrány lesz a számára. Amikor rákérdeztünk arra, hogy tudja-e, milyen kalamajkát okozott, akkor annyit mondott, hogy értsük meg, ő jobbra akart kanyarodni, de valaki állt az úton, neki pedig mindenképpen jobbra kellett mennie. Arra a kérdésre, hogy akkor miért nem fékezett és miért nem várta meg, amíg szabad lesz az út azt válaszolta, hogy “azt már nem tudom“.

Mi lehet a megoldás a 80 feletti sofőrök vezetői engedélyének meghosszabbítására? Rendben van a jelenlegi helyzet, vagy alapos felülvizsgálat szükséges?

Kisebb ámokfutást rendezett Suzukijával egy idős asszony Szombathelyen egy elvétett kanyarodás után

A baleset okozója először nem értette, miért mondta neki a rendőr, hogy el kell búcsúznia a vezetői engedélyétől, de idővel maga is rájött, hogy csak a szerencsének köszönhető, hogy nem gázolt el embereket és nem tört össze több autót.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek