Jó hír: határidő előtt elkészült a 26-os főút elkerülő szakasza, hamarosan át is adják – videó

Megosztás

Hamarosan átadhatják a 26-os főút Sajószentpétert elkerülő szakaszát. A kivitelező cégek jóval a határidő előtt befejezték a munkálatokat, így a műszaki átadás december első napjaiban záródik.

Ezt tudta meg a Magyar Építők honlapja. Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere szerint az elkerülő út megépítése egy 30 éves politikai adósság rendezése volt, amelyre a térség nagyon régóta várt.

A Sajó folyó mellett húzódó, 10 kilométer hosszú elkerülő út megépítése évek óta várt beruházás volt a térségben, hiszen a 26-os főút, amely Miskolc és Sajószentpéter között már 15 éve négysávossá bővült, a város belterületén keresztülhaladva hatalmas forgalmat generált. A napi mintegy 20 ezer jármű, amelynek nagy része teherszállító, nemcsak torlódásokat okozott, hanem a környezetszennyezést és a balesetveszélyt is növelte.

Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere azt hangsúlyozta a Kolorline-nak, hogy az elkerülő út megépítése egy 30 éves politikai adósság rendezése volt, amelyre a térség nagyon régóta várt.

„Örülök, hogy beleszólhattunk a körforgalom tervezésébe, és részt vehettünk benne, így egy egy olyan jellegű csomópont elkészüléséhez járulhattunk hozzá, ami méltó egyrészről a városhoz, másrészről pedig a 26-os elkerülőnek egy gyors és biztonságos leágazása lesz Kazincbarcika felé” — hangsúlyozta a városvezető.

Kazincbarcika polgármestere szerint a következő feladat a várost elkerülő út szakaszának tervezése és kivitelezése, amiben a városvezetés partner lesz a későbbiekben is. A vállalkozók jóval a határidő előtt — 2024 januárja helyett —, még idén befejezték a munkálatokat, így a műszaki átadás-átvételi eljárás hamarosan lezárul, és a forgalomba helyezés is rövid időn belül megtörténhet. Az autósok abban bíznak, hogy ez az út megoldja a közlekedési problémákat, és megszűnhet a torlódás, valamint a dugó.

Jó hír a közlekedőknek – elkészült a 26-os főút Sajószentpétert elkerülő szakasza

Jó hír a közlekedőknek – elkészült a 26-os főút Sajószentpétert elkerülő szakasza Hamarosan átadhatják a 26-os főút Sajószentpétert elkerülő szakaszát. A kivitelező cégek jóval a határidő előtt befejezték a munkálatokat, így a műszaki átadás december első napjaiban záródik – tudta meg a Magyar Építők honlapja.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek