Egyszerű karbantartás és még számos előny a medencefedés révén

Megosztás

A forró nyári napokon nincs is nagyszerűbb, mint egy ragyogóan tiszta saját kerti medence, amelyben kényelmesen megmárózhatsz a nap végén, és hétvégén sem kell a tömegben a strandon tülekedni.

Sokakban megfogalmazódik egy saját medence ötlete, azonban a telepítés költségén túl a karbantartás idő- és költségigénye is riasztó lehet. Érdemes azonban befektetésként gondolni rá, és a medence mellett a fedésére is igent mondani.

Egy polikarbonát medencefedés nemcsak dekoratív, de számos előnnyel kecsegtet. Az egyik legnagyobb haszna azonban a fenntartás egyszerűsége és mérsékelt költsége. Mutatjuk, mit tud.

Miért praktikus a medence lefedése?

A saját kültéri medencével rendelkező ingatlantulajdonosok csak abban az esetben élvezhetik teljeskörűen és hosszabb ideig a pancsolást, úszást, ha medencefedéssel rendelkeznek. Érdekel? Hogy megalapozott döntést hozhass, tudj meg mindent a polikarbonát medencefedésekről a Poliking blogjából!

A polikarbonát tető átengedi a napsugarakat, így alatta felmelegszik a víz, és ha éjjelre betakarod, akkor a párolgás sem csökkenti a vízhőfokot, ezáltal költséghatékonyan akár 2-4 hónappal is meghosszabbítható a fürdési szezon. A fedésnek köszönhetően jóval kevesebb falevél és más szennyeződés jut a vízbe, így a takarítás, vízkezelés kevesebb időt és vegyszert igényel, ami vonzó és egészségesebb vizet eredményez, ráadásul kevesebbe is kerül.

A medence téliesítése is egyszerűbbé válik, hiszen a polikarbonát tető alatt nem fagy be a víz. Ha pedig kisgyerekek, háziállatok vannak a családban, az ő biztonságukat is növeli, csökkenti a vízbe esés és vízbefulladás esélyét.

Változatos polikarbonát fedések szinte minden medencére

A polikarbonát tetők rendelésre, helyszíni felmérés alapján készülnek kiváló minőségű anyagokból. A polikarbonát elemek extra erős alumínium vázra kerülnek, olyan kialakítással, amilyet szeretnél. 12 féle tetőforma közül választhatod ki az ízlésednek, igényeidnek és a környezet stílusának megfelelő modellt.

A fedések nemcsak szögletes vagy ovális medencékre, hanem egyedi alakzatokra is gyárthatók, a telepítés egyetlen feltétele az alapul szolgáló felület egysíkú és vízszintes volta. Az sem probléma, ha nincs hely a medence végében a tetőszegmensek összetolására, ugyanis bár kevésbé dekoratív, és némileg csökkenti a használható felületet, de a medence végébe is tolható.

A klasszikus íves fedések mellett modern, letisztult környezetbe illő szögletes tetők is rendelhetők különböző magasságokban, akár szuper alacsony kialakítással is, amelyek alig vesznek el a látványból. Így festői kertek, lélegzetelállító panoráma esetén is tökéletesek.

Elegáns megoldás minden medencére

A legtöbb fedéstípus esetében kétféle polikarbonátból választhatsz: 10 mm-es cellás és 4 mm-es üvegszerű, víztiszta lemez közül. Mindkettő rendkívül strapabíró, nem törik be, ha véletlen ráesik, rálép valaki.

Valamennyi polikarbonát tető egyetlen mozdulattal, könnyen mozgatható a sínrendszer segítségével.

Kapcsolódó cikkek