Életveszélyes állapotba került a borsodi férfi, miután ittasan lapáttal verték

Megosztás

A sértettnél az ütések hatására légmell is kialakult. Az elkövető több évre börtönbe megy.

Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék annak a férfinak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint 2021 májusában egy borsodi kistelepülésen, ittas állapotban előbb egy ingatlan ablakait törte be, majd az annak közelében élő sértett férfit egy lapáttal többször megütötte, az ütések közül kettő a hátát érte.

A sértett a bántalmazás következtében sorozatbordatörést szenvedett el, valamint esetében légmell is kialakult, mely közvetetten életveszélyes állapotot idézett elő.

A törvényszék a vádlottat életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt 5 év 6 hónap börtön fokozatú szabadságvesztésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Súlyosító körülményként értékelte a terhelt előéletében rejlő körülmények mellett életmódját, az ittas, garázda, útonálló jellegű elkövetést és a hasonló jellegű cselekmények vármegyei és országos szintű elszaporodottságát.

Enyhítő körülmény volt ugyanakkor a sérülés közvetetten életveszélyes volta, a sértett megbocsátása és kisebb nyomatékkal figyelembe vette a bíróság azt is, hogy a terhelt a bántalmazás tényét elismerte, ugyanakkor a cselekménysor tekintetében előadása eltérő volt.

Az ítéletet az ügyész tudomásul vette, a vádlott és védője pedig fellebbezést jelentett be. Az ügy a Debreceni Ítélőtáblán folytatódik.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek