Leosztott szerepek – Oltai Kata teljes előadása megtekinthető

Megosztás

Aki követi Oltai Kata munkásságát, azt egyáltalán nem lepte meg miskolci előadásának izgalmas és lebilincselő gondolati vonalvezetése. Napjaink legfeministább és legszabadabb karaktere a Borsod24 meghívására látogatott városunkba és arról beszélt, amiről eddig nagyon kevesen.

Teltház várta a miskolci Grabovskyban Oltai Kata művészettörténészt, aki amióta maga mögött hagyta az intézményes közeget, egyre nagyobb szárnyakat növeszt. Saját, nonprofit projektekbe fogott (Konfekció, FERi, TANGÓ) és akarva-akaratlanul felépített egy olyan szabadon gondolkodó, független női karaktert, amilyenre már régóta nagy szüksége volt ennek az országnak – nőknek és férfiaknak egyaránt- .

A Borsod24 Beszélgetések soron következő eseményén megtudhattuk, hogy mi a baj a zseniális nőkkel és a középosztálybeli, heteroszexuális férfiakkal, vagy éppen Muhammad Alival.

Kiderült, hogy a reklámok a kezdetektől fogva tárgyiasítják a női testet és most már az sem titok többé, hogy egy “igazi férfinak” miként kell “trónolnia” egy fényképen, ha a lehengerlő hatalmat és macsóságot szeretné közvetíteni.

Az előadás ideje alatt megmerítkezünk a feminista szempontú kritika végtelen tengerében, majd Dr. Szabó-Tóth Kinga beszélget Oltai Katával a konzervatív kulturális hullámról, az anyaság és a politika kapcsolatáról, a bolhapiacok szépségéről és miskolci kötődéséről.

A teljes beszélgetés megtekinthető a Borsod24 YouTube csatornáján.

B24 Beszélgetések: Hol a nők helye? – Oltai Kata előadása

A Borsod24 Beszélgetések rendezvénysorozat negyedik vendége a kedvelt művészettörténész és kurátor, Oltai Kata volt, aki a “Hol a nő helye?” címmel tartott nagysikerű, teltházas előadást Miskolcon. A formabontó és izgalmas beszélgetés óriási érdeklődést váltott ki, sokakat vonzott a rendezvényre, ahol a hetvenes évek elejétől napjainkig tekintették át a női szerepek változását.

Az esemény a Részvétel Hete rendezvénysorozat keretében valósult meg, melyet a Civil Kollégium Alapítvány támogatott.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek