Figyelem, új helyre költözik a Miskolci Termelői Nap

Megosztás

Az intézkedés ideiglenes, de a novemberi és a decemberi Termelői Napot sem a szokásos helyen tartják meg. A novemberi helyszín ismert, a decemberi még tárgyalás alatt.

Az árusokat múlt héten arról értesítették, hogy a következő két vásár elmarad, végül azonban mindkettőt megrendezik: a november 19-eit a Szent István téren, a decemberi helyszíne pedig az adventi programoktól függ, így azt még nem véglegesítették. A részletekről a Minap számolt be.

Technikai okok miatt nem rendezik meg a novemberi és decemberi termelői vásárt – ez áll abban a levélben, amit múlt héten pénteken kaptak meg elektronikus úton a Miskolci Kulturális Központ (MKK) Nonprofit Kft.-től a Miskolci Termelői Nap termelői és őstermelői.

Egyik képviselőjük körülbelül hatvan árus nevében kereste meg a lapot, ő elmondta, azért fordultak a sajtó nyilvánosságához, mert a közelgő ünnepek előtt nagyon rosszul érintette őket a hír, amit az MKK-tól kaptak.

– A termelők többsége a hosszú évek óta, sokan a kezdetektől, vagyis nyolc éve részt vesznek a Miskolci Termelői Napokon. Számunkra hatalmas érvágás, ha elmarad a novemberi és a decemberi alkalom, nagy kár érne minket, ráadásul sokan félünk attól is, hogy ilyen hosszú kihagyás után elszokik a két-háromezer állandó vásárlónk nagyobb része – tudhattuk meg a termelők képviselőjétől, aki elmondta, azért is lepte meg őket a döntés, mert eddig úgy érezték, hogy a rendezvényt és őket, árusokat megbecsüli Miskolc.

Mint mondta, nem megerősített forrásból úgy tudják, hogy az Erzsébet tér az idén újrainduló városi adventi programok egyik helyszíne lesz. Tekintettel arra, hogy a Miskolci Termelői Nap nagy népszerűségnek örvend a városlakók körében, Miskolc önkormányzata és az MKK közösen keresett megoldást a problémára. Így időközben változott a helyzet, mindkét termelői nap meg lesz tartva.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek