Szörnyű balesetben életét vesztette az egykori borsodi focista

Megosztás

Szombat hajnalban szörnyű baleset történt Ausztriában, az áldozatok között van egy fiatal, egykor Borsod-Abaúj-Zemplén megyében játszó focista is.

Több jármű ütközött eddig tisztázatlan körülmények között az A1-es autópályán. A balesetben érintett volt az a személyautó is, amelyben a kiskunhalasi születésű Varga Márkó, az osztrák ASKÖ Donau Linz Sportklub focistája ült. Az incidens következtében a fiatal sportoló meghalt, tudta meg az Index.

A beszámolók szerint egy teherautó belerohant Varga Márkó autójába, az ütközés erejét mutatja, hogy a magyar focista kirepült a járműből.

A férfit a helyszínen újra kellett éleszteni, majd stabilizálták az állapotát, és a Kepler Egyetemi Kórházba szállították, ahol később belehalt a sérüléseibe. Egy négyéves kisfiút hagyott hátra.

Egykori borsodi klubja, a Sajövölgye Focisuli így emlékezik a fiatal sportolóra:

“Felfoghatatlan tragédia! Varga Márkó klubunk vezetői által került Kazincbarcikára majd Putnokra futballozni. Feleségét is Putnokon ismerte meg és született egy gyönyörű kisfiuk is aki most 4 éves. A Honvéd és a Puskás Akadémián nevelkedett játékos amellett, hogy kiváló focista volt mellette nagyszerű mosolygós, jószándékú ember is! Amikor a Putnok felnőtt csapatában játszott Elek Ákos Központunkban volt elszállásolva. Példaként állíthattuk a nálunk nevelkedő fiatalok elé mind hozzáállását, mind alázatát a futball iránt! Márkó soha nem feledünk, emlékedet örökké megőrizzük!”

A védő a baleset előtt nem sokkal még a pályán volt, és gólt szerzett az SPG St. Florian/Niederneukirchen ellen 6–0-ra megnyert mérkőzésen. 

Fotó: ASKÖ Donau Linz

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek