Átadták a megújult encsi piacot

Megosztás

A beruházás eredményeként a városnak egy modern, a vásárlók és a termelők igényeit is kielégítő piaca lett.

Encs Város Önkormányzata október 26-án adta át az encsi piacot – számolt be közleményben a borsodi település önkormányzata.

Mint írják, az ünnepélyes eseményen beszédet mondott Dr. Hörcsik Richárd országgyűlési képviselő és Mikola Gergely, Encs város polgármestere.

A beruházás az Encs város gazdaságfejlesztése befejező ütem (TOP-1.1.3-15-BO1-2019-00045) keretében valósult meg, 150 999 724 forintból, 100%-ban uniós és hazai forrásból.

A beruházás eredményeként a városnak egy modern, a vásárlók és a termelők igényeit is kielégítő piaca lett. A fejlesztés hozzájárul a helyi termelők segítéséhez, helyi termékek piacra jutásához.

Ami a részleteket illeti, a projekt keretében megújult az encsi piac felső és alsó szintje, a feltáró út, valamint új parkolórész került kialakításra.

A piac felső részén parkolók kialakítása, aszfaltozás, kerítésépítés, ivókút telepítése, parkosítás és utcabútorok elhelyezése, közvilágítás és térfigyelő rendszer kiépítése valósult meg. Ami pedig a piac lenti részét illeti, ott szervizút kiépítése, raktár- és mosdóépület és fedett árusítóhely kialakítása, közvilágítás kiépítése, kertészeti munkák, utcabútorok elhelyezése valósult meg.

Emellet megtörtént a feltáró út felújítása és új parkolórészt is kialakítottak. Összesen egy 15 négyzetméteres mosdó és egy 15 négyzetméteres raktárépület, 10+17db új parkolóhely, új 8 férőhelyes kerékpártároló, 20 db új utcabútor, több mint 1000 m2 új aszfaltburkolat és több mint 700 m2 felújítása történt meg a beruházás keretein belül.

Forrás: Encs önkormányzata

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek