Éheztette a beteg kutyáját a miskolci férfi, kis híján elpusztult az állat

Megosztás

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen állatkínzás bűntette miatt, aki nem gondoskodott a kutyája számára megfelelő minőségű és mennyiségű táplálékról, ivóvízről. A kórosan lesoványodott, hallójárati gyulladásban szenvedő eb állatorvosi ellátás nélkül elpusztult volna, állatvédők mentették meg.

A vádirat szerint a vádlott miskolci családi házában tartott egy hétéves terrier jellegű kan ivarú kutyát. Az eb rendelkezett állatmegjelölésre szolgáló mikrochippel és utoljára 2021. márciusában kapott kötelező veszettség elleni védőoltást, ezt követően azonban a vádlott már nem oltatta be.

A vádlott nem gondoskodott a kutyája számára folyamatosan hozzáférhető, megfelelő minőségű és mennyiségű táplálékról valamint ivóvízről sem, ezért az eb 2023. március hónap elejére extrém fokban lesoványodott, a bőre alatti kötőszövetek és a csontjai teljesen kilátszottak, valamint mindkét fülére krónikus hallójárati gyulladásban szenvedett.

Állatvédők szállították el, szakszerű állatorvosi ellátást kapott, melynek következtében egészségi állapota folyamatosan javult és ideiglenes gazdánál került elhelyezésre.

Az éhezés a szokásosnál is erőteljesebb szenvedéssel és fájdalommal járt a súlyos fokban lesoványodott állat számára, míg a kezeletlen krónikus fülgyulladás különös szenvedést okozott.

Az ügyészség a büntetlen előéletű vádlottal szemben tárgyalás mellőzésével büntetővégzésben pénzbüntetést indítványozott.

Nem ez az egyetlen állatkínzással kapcsolatos eset, amelyről a közelmúltban beszámolhattunk: nemrég például egy borsodi férfi azért lőtte meg a szomszédja kutyáját, mert az illető túl hangosan végzett faipari munkákat.

(A fotó csak illusztráció!)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek