Építészeti és közönségdíjra is jelöltek egy borsodi templomot

Megosztás

A cserépváraljai katolikus templom felújított épülete is szerepel a Média Építészeti Díja döntősei között.

Építészeti és közönségdíjra is esélyes a cserépváraljai katolikus templom – adta hírül a Mezőkövesd Képekben Facebook-oldal.

Mint írják, az Építészfórum idén is meghirdette a Média Építészeti Díja versenyét, amelyre összesen 78 épületet, 91 tervet és 26 épített környezeti munkát neveztek a tervezők. Ezek közül egy templom, egy óvoda, egy oktatási központ, egy diák- és egy szeretetotthon verseng az év legjobb épületének járó díjért, a tervek között pedig öt diplomamunka mérkőzik meg egymással.

A döntősök között szerepel és emellett közönségdíjra is jelölték a cserépváraljai katolikus templom felújított épületét is. A tempom 1961-ben épült, azonban már felújításra szorult. A renoválást az eredeti tervekhez illeszkedve végezték el.

Mint az Építészfórum korábbi cikkében is írják, “Cserépváralja római katolikus temploma a 20. századi hazai építészet egyik rejtőzködő csúcsműve. Nem a léptéke, a gazdagsága vagy a mívessége okán: a körülmények folytán, ahogyan létrejött és az építészi tehetség révén, ami ezek ellenére megmutatkozott”.

A közönségdíj jelöltjeire ide kattintva lehet szavazni.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek