Csaknem 80 millió támogatást kapott Pataky Attila cége a Szerencsejáték Zrt.-től

Megosztás

A Tóth Gabi koncertjeit szervező vállalkozás is részesült 30 millióban, miközben a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézetnek mindössze 5 millió forint jutott…

Több mint 500 millió forintot osztott szét a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. augusztusban és szeptemberben, főként kormányközeli emberek cégeinek. Összesen 15 cég és szervezet között oszlott meg ez a juttatás, írja a hvg.hu.

A lap részletesen is felsorolta ezeket a tételeket. Közülük kiemelésre érdemes, hogy például a legtöbbet, 105 millió + áfát a KOD Média Kft. kapta: a cég tulajdonosa a HGY Invest Kft., ami a kormányfő veje, Tiborcz István köreihez sorolt Jupiter 888 Magántőkealap egyik vállalkozása.

Az Edda énekesének, a miskolci születésű Pataky Attilának egyszemélyes cége, a P.Management Kft. 78 740 157 Ft + áfával lett megtámogatva. Nem meglepő, hogy Pataky cégét támogatják, tavaly márciusban például több mint 141 milliót kapott.

30 millió forint + áfát kapott a Backstage Management Bt., a Tóth Gabi koncertjeit is szervező vállalkozás. 20 millióban részesült az autó-motorsportokban érdekelt TRP Hungary Kft., amelynek tulajdonosai közt van Őry Tamás és a felesége, Szijjártó Sarolta, aki Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter testvére. A Békemeneteket szervező CÖF alapítójához Fricz Tamáshoz köthető Demokrácia és Politikai Kultúra Alapítvány 15 milliót kapott.

Mindezek mellett a Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet ellenben mindössze 5 millió forint támogatásban részesült.

(via: hvg.hu, rtl.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek