Egyre több helyről jelzik, gond van a hatósági áras tűzifával, nemigen lehet hozzájutni – videó

Megosztás

A kormány szerint természetesen minden rendben, de a fához hozzájutni akarók nem igazán így tapasztalják. Van, ahol az igénylés nem akar működni, van, ahol legkorábban januárra kaptak egyáltalán időpontot.

Hiába ígérték meg, sem telefonon sem e-mailben nem lehet hatósági áras tűzifát igényelni Monoron, Drávaszerdahelyen pedig a polgármester szerint januárban juthatnak legkorábban olcsó tüzelőhöz az emberek.

A kormány azt ígérte, hogy a fűtési szezon kezdetéig mindenki megkapja hatósági áron azt a tíz erdei köbméter tűzifát, amit még a kormány ígért meg azoknak a háztartásoknak, amelyek igényt tartanának rá, ugyanakkor a valóságban ez kígyózó sorokba és csalódottságba torkollt – derül ki az RTL Híradójából.

Monoron a kormány ígéretei ellenére nem lehet sem telefonon sem e-mailben tűzifát rendelni, az erdészet szerint csakis személyesen lehet ezt elintézni. Van, aki több napja próbálkozik a híradó tanúsága szerint és még mindig nem került sorra. Elvileg kemény és lágyfát is lehetne rendelni (az előbbinek lényegesen jobb a fűtőértéke), viszont hiába rendelne valaki 10 köbméter keményfát, az erdészet csak ötöt tud adni, a másik öt köbmétert lágyfából pótolná ki.

Hasonló a helyzet a horvát határ melletti Drávaszerdahelyen, ahol a polgármester azt közölte a csatornával, hogy tudomása szerint óriási a várólista és az igénylők a legvalószínűbb esetben idén már nem jutnak hozzá a tüzelőjükhöz.

Gulyás Gergely szerint mindezek ellenére e-mailen és telefonon is lehet fát igényelni és csak az átvételkor kell személyesen megjelenni. A miniszter szerint egyedül a Pilisi Parkerdőtől kaptak jelzést arra nézve, hogy problémák merültek fel, de ezeket Gulyás nem részletezte.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek