Melyik legyen az elmúlt százhúsz év legjobb miskolci fényképe?

Megosztás

Mindannyian szeretünk nosztalgiázni, elrévedezni az elmúlt időkön. Valahogy minden szebbnek és jobbnak tűnik harminc, negyven, vagy akár ötven év távlatából. Sokan a tiszta utcákat és a biztonságos hétköznapokat sírják vissza, míg mások a jóval kevesebb autó és a nem génmódosított csirkemell miatt utaznának vissza az időben.

Mit Miskolc Adhatott – ha ezt halljuk, önkéntelenül is elkezdjük magunkban lefuttatni az Edda legendás dalát, de itt Borsod-Abaúj-Zemplén megyében ennél többet is jelent ez a szlogen. Ezen a néven egy kiváló múltidéző blog működik már évek óta. Az oldalon található leírás szerint Nagy Attila 2013-ban, elsősorban saját maga és szűkebb ismeretségi köre szórakoztatására indította, de hamar világossá vált, hogy a szélesebb nyilvánosság számára is érdekesek lehetnek ezek a korabeli fényképekkel gazdagon illusztrált beszámolók.

Aki régóta követi az oldalt, biztosan tudja, hogy több rovatba rendezve ismerhetjük meg a kimeríthetetlen miskolci múltat.

Az Elhagyatva menüpont alatt legendás, sokszor már csak emlékeinkben élő épületekről és helyszínekről olvashatunk, a Kit Miskolc Adhatott érdekes és fontos személyiségek gyűjtőhelye, a Városjáró pedig annak is tud újat mondani, aki úgy érzi, “minden sarkon állt már”.

A blog legfrissebb bejegyzésében 120 év legérdekesebb fotóit gyűjtötte össze és az olvasókra bízza, hogy melyik lesz a sorozat nyertes. Nosztalgiázni és szavazni ide kattintva lehetséges.

Kiemelt kép: Miskolc, 1972. (Fortepan)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek