Dobogós helyen végzett az irodalmi fesztiválon a Sorsod Borsod

Megosztás

Óriási eredmény, hogy Bánhidi Lilla Miskolcon játszódó krimije nemcsak a top 10-es listára fért fel, hanem végül harmadik helyezett lett.

Kilencedik alkalommal ítélte oda a Margó Irodalmi Fesztivál a legjobb első prózakötetesnek járó Margó-díjat – számolt be róla a Minap.hu portál. A cél a legerősebb pályakezdő prózaírók bemutatása. A felhívásra idén 34 nevezés érkezett, a jelölt könyvek listáját a Könyves Magazin szerkesztőiből álló előzsűri tízre szűkítette.

Mint arról korábban írtunk, már az is komoly eredménynek számított, hogy Bánhidi Lilla Miskolcon játszódó kötete, a Sorsod Borsod bekerült a szépirodalom uralt díj legjobb tízes listájára, hiszen krimit még nem válogattak be a kilenc év alatt. Végül aztán ráadásul dobogós, egész pontosan harmadik lett a kötet, ami azt mutatja, hogy a kasszáknál is roppant sikeres könyv nemcsak szórakoztató, hanem mélyebb értékekkel is bír.

“A Prae kiadó Krimi Ma sorozata a Sorsod Borsod megjelenésével újabb remekművel gazdagodott, amely a hagyományokhoz híven körömrágósan izgalmas, mellbevágóan fordulatos, és úgy minden ízében hazai, hogy a nemzetközi mezőnyben is kiemelkedő regény” – olvasható Mészöly Ágnes ajánlója a műről a lira.hu oldalon.

Forrás és fotó: Minap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek