Kizsigerelt vaddisznót találtak a Deszka-temetőnél

Megosztás

Miskolc város belterületi vadkáraival foglalkozó szakembere, Kiss Tibor még nem találkozott ilyen esettel, de híreket hallott már arról, hogy illetéktelenek sebeztek meg állatokat.

Elképesztő esetről számolt be egyik olvasónk, aki borzalmas állapotokat tapasztalt a minap:

“Kizsigerelt vaddisznó, építési törmelék, rossz tv, autógumik, háztartási szemét a deszka temető végén a Jókai iskola melletti út végén a rét aljában, közterületen! Végleges megoldást kéne találni erre az áldatlan állapotra, mert az egyszeri szemét szállítás nem megoldás! Elvetemült, aljas, gazemberek, akik ezt teszik a környezetünkkel!” – írta olvasónk.

Hozzátette: az eset még előző nap történt, mára a vaddisznó teteme eltűnt.

Miskolc város belterületi vadkáraival foglalkozó szakembere, Kiss Tibor a Borsod24-nek az eset kapcsán elmondta: még nem találkozott ilyen esettel, de híreket hallott már arról, hogy illetéktelenek sebeztek meg állatokat.

A szakember, akivel korábban szintén beszéltünk már a miskolci vaddisznóhelyzetről, hozzátette: Miskolc város vezetése a rendőrség illetve a vadásztársaságok segítő együttműködésével és a vadászok jelenlátével azon dolgozik, hogy a lakosság biztonságérzete ne sérüljön a vadak miatt, és a károkozást is próbálják csökkenteni.

Kiss Tibor elmondta: hurokkal is igyekeznek elejteni ennek érdekében a vadakat. Megjegyezte: azokat az állatok, amelyeket ők lőnek ki Miskolc belterületén, minden esetben a NÉBIH-hez kerülnek. “Afrikai sertéspestis járvány sújtja Miskolc erdeit, ezért előfordulhat elhullás, de aki ilyet talál, semmiképpen ne “dolgozza fel” az állatot, mert a fogyasztása nem javasolt. Az értesítés a legjobb ilyenkor” – tette hozzá a szakember.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek