Végre következménye van a busz- és villamosvezetők elleni erőszaknak Borsodban

Megosztás

A figyelemfelhívó kampány országos, de Borsod-Abaúj-Zemplén megye az egyik legveszélyesebb és a témában leginkább érintett terület, ahol az utóbbi időszakban számos esetben ért atrocitás buszsofőröket, illetve villamosvezetőket.

Ebből lett elege a Volánbusznak és a MÁV-val karöltve léptek az ügyben. Ha megütöd, leülöd! címmel indít a MÁV-Volán csoport új, egy hónapos intenzív kampányt októberben, hogy rávilágítson a problémára: egyre több alkalommal éri súlyos támadás munkatársaikat feladataik ellátása közben. A cégcsoport hozzátette, határozottan kiáll munkavállalói mellett, és elítél mindennemű erőszakot.

2022-ben 175, míg 2023 első félévében közel 90 főt ítéltek – akár gyorsított eljárásban – jogerősen szabadságvesztésre a magyar bíróságok, közfeladatot ellátó személy, például autóbusz-vezetők, jegyvizsgálók terhére elkövetett erőszakos cselekedet miatt. A csoport minden esetben feljelentést tesz.

A csoport az utasforgalommal érintett területeken közel 420 helyszínen több ezer kamerát üzemeltet, és egyre több ilyen beruházást tervez, amelyek hozzájárulnak kollégáik biztonságához. A MÁV-START jegyvizsgálói ezen felül már évek óta használnak testkamerát is.

Az elkövetkezendő egy hónapban a MÁV–VOLÁN-csoport a honlapján, közösségimédia-felületein, vállalati blogjában, óriásplakátokon, járművein és autóbusz-, illetve vonatállomásain változatos tartalmakkal próbálja felhívni a közvélemény figyelmét arra, hogy az erőszak nem megoldás a nézeteltérések rendezésére.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek