Folytatódik a térfigyelő kamerarendszerek kiépítése Miskolcon

Megosztás

Az év végéig még további tizennyolcat terveznek kihelyezni a megyeszékhelyen: a legtöbb a történelmi Avas területére kerülne.

A szeptember végén tartott városi közgyűlésen arról döntöttek Miskolcon, hogy folytatják a közterületek megfigyelésére szolgáló technikai rendszer kiépítését és fejlesztését. Mindezt annak ellenére, hogy mint Badány Lajos alpolgármester a Miskolci Televíziónak elmondta: a kormány évekkel ezelőtt visszavonta a Modern Városok Program keretében nyújtott ezirányú támogatását.

Az idei esztendő második felében azonban az önkormányzatnál úgy döntöttek, nehéz anyagi helyzetük ellenére is lépni fognak az ügyben – fejtette ki Badány Lajos, hangsúlyozva: mivel a miskolci városvezetés kiemelt jelentőséget tulajdonít a bűncselekmények és szabálysértések minimalizálásának, önerőből viszi tovább a projektet.

Éppen ezért hét új kamerarendszert építettek már ki, az év végéig pedig további tizennyolcat terveznek még kihelyezni. Ezek közül a legtöbb a történelmi Avas területére kerülne, de például a Bruckner Győző, a Nyíri Dániel és a Dorottya utcába is felszerelnének eszközöket a közbiztonság javítása érdekében – ismertette az alpolgármester.

Az alpolgármester szerint az országos szinten is egyedülálló kamerarendszer bővítése segíthet abban, hogy a rendőrség nyomozati munkáját az eddiginél is nagyobb mértékben segítsék. Mint elmondta, csak ebben az esztendőben több mint háromszáz esetben fordultak hozzájuk információért a szervek.

via Minap.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek