Lakossági fórumon szavazták meg, egyirányúsítsák-e az egyik miskolci utcát

Megosztás

Csütörtök este lakossági fórumon vitatták meg a Jósika utca lakói, legyen-e az utcájuk egyirányú: végül úgy határoztak, hogy marad a régi közlekedési rend.

Fodor Zoltán önkormányzati képviselő az Avasi Gimnázium színháztermében tartott lakossági fórumon elmondta: már három éve kap jelzéseket ott élőktől arról, hogy szeretnék, ha az utcában a gépjárműforgalom egyirányúsításra kerülne. Hangsúlyozta, a kérdés nincs eldöntve, a fórum célja éppen az, hogy megvitassák a felmerült problémákat, mindenki elmondja a véleményét, aztán demokratikus szavazással, a többség dönt elv alapján szülessen meg a határozat.

A lakossági fórumon részt vevő mintegy száz fő – nem egyszer parázs vita után – szavazott a kérdésről, hogy legyen-e egyirányú a Jósika utca. A Minap.hu portál tudósítása szerint 33 igenre végül 57 nem jutott. Fodor Zoltán az eredménynek megfelelően kihirdette, hogy a lakossági döntés alapján eldőlt. a következő években marad a már megszokott közlekedési rend az avasi utcában.

A fórumon igennel szavazó egyik lakó úgy fogalmazott a lapnak: neki jó lett volna, ha az utca egyirányúsításra kerül, mert a házuktól biztonságosabb lett volna a kikanyarodás, ha csak egy irányból jöhetnek a járművek. Azt is problémának nevezte, hogy a szűk úttesten, a szembejövő autók elől nincs hová lehúzódni, hiszen az út szélén sokan parkolnak, ez gyakran okoz konfliktusokat.

Az egyik nemmel szavazó lakó viszont azzal indokolta a döntését, hogy az utcában történő közlekedést nem ezzel lehetne javítani, hanem fel kellene mérni azokat a lehetőségeket, hogy hol lehetne például szélesíteni az utat. Szerinte például van olyan szakasz, ahol felesleges a járda mindkét oldalon.

Forrás és fotó: Minap.hu/Juhász Ákos

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek