Letépte a ruháját és magára hagyta a hidegben ittas barátját a borsodi férfi

Megosztás

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a terheltnek a letartóztatását, aki 2023. március 18-án az éjszakai órákban magára hagyta a félmeztelenül, ittas állapotban földön fekvő sértettet.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított és a sértett napi kapcsolatban álltak egymással, rendszeresen együtt italoztak – áll a Miskolci Törvényszék közleményében. Baráti viszonyuk ellenére mindennapos volt közöttük a konfliktus, mely alkalmanként tettlegességig fajult. 2023. március 18-án a kora esti óráktól kezdődően többször alakult ki közöttük szóbeli vita, továbbá dulakodás.

Az estét egy barátjuknál töltötték, majd távozásukkor, az ingatlan udvarán ismét összeszólalkoztak, a gyanúsított két alkalommal arcon ütötte a sértettet, valamint annak felsőruházatát letépte és eldobta. A ruhadarabok leszakítását követően a terhelt a földön fekvő ittas sértettet – annak ellenére, hogy éjszaka hideg, -3 Celsius fok közüli hőmérséklet volt – magára hagyta, majd lakására távozott.

A sértett kihűlés következtében elhunyt.

A hajnali órákban a gyanúsított visszament megnézni a férfit, azonban a holttestet meglátva pánikba esett és a letépett ruhadarabokat a szeméttárolóba dobta.

A terhelt fenti cselekménye bizonyítottság esetén alkalmas lehet emberölés bűntettének megállapítására.

A Miskolci Járásbíróság álláspontja szerint a kiszabható súlyos szankcióra figyelemmel a terhelt esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, ezért egy hónapra elrendelte a férfi letartóztatását. A végzés végleges.

Nemrég is beszámolhattunk egy hasonló esetről, ahol a hidegben magukra hagytak fiatalok egy meztelenre vetkőztetett ittas férfit a borsodi éjszakában.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek