Tiéd a holnap: Miskolc és a környező települések középiskoláiba is ellátogat a MOME kisbusza

Megosztás

A program küldetése, hogy esélyt teremtsen a Magyarország legszegényebb régióiban élő tehetséges diákoknak, közelebb hozva számukra az alkotói életpálya lehetőségét.

Elkészült a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért program saját kisbusza, mellyel a MOME csapata hamarosan országjárásra indul, hogy megkeresse és megszólítsa a hátrányos helyzetű tehetségeket – számolt be róla a MOME nemrég a Facebook-oldalán.

Mint az a lentebb látható bejegyzésből is kiderül, a program célja, hogy “esélyt teremtsen a Magyarország legszegényebb régióiban élő tehetséges diákoknak, közelebb hozva számukra – és családjuk számára – az alkotói életpálya lehetőségét”.

A MOME összesen 25 hátrányos helyzetű fiatalnak biztosít majd ösztöndíjat, képzést, személyre szabott szakmai és mentális támogatást, sőt, az egyetem felsőbb éves hallgatóinak mentori segítségére is számíthatnak.

A program két éve alatt nem csak a résztvevők kreatív felkészítésére, felvételi portfóliójuk összeállítására, de mentálihigiénés fejlesztésükre, önbizalmuk erősítésére is kiemelten figyelni fognak – írják.

Az első időszakban Miskolc, Pécs, Debrecen és a környező települések középiskoláiba látogat el a Tiéd a holnap – A jövő kreatív tehetségeiért program csapata.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek