Mi alapján a legjobb nyári gumit vásárolni?

Megosztás

Hogyan a legokosabb nyári gumit vásárolni? Mit vegyen figyelembe az az autós, aki nem szeretné elkapkodni a döntést, és optimális megoldást szeretne találni, lehetőleg a pénztárcájának megfelelően?

Ehhez a kérdéskörhöz nyújtunk teljeskörű útmutatót máris a cikkben. Amennyiben valaki épp most kacérkodik a garnitúra cserével, netán újabbra szeretne váltani, neki mindenképp kapaszkodót adhat a bejegyzés tartalma.

Nyári gumi vásárlásnál ennek a kérdésnek a tisztázása az első feladat

A gumiabroncs keresése tipikusan olyan terület, ahol a méret megkerülhetetlen faktor. Ebből kiindulva az elsőszámú tényező, amit figyelembe kell venni, az nem más, mint az autó gyártójának javaslata. Ettől legfeljebb minimálisan javasolt csak eltérni.

Többek között az Olcsobbgumi.hu webáruház nyári gumi palettáját is ilyen szemüvegen át tanácsos nézni. A képlet másik lényeges összetevője pedig az, hogy alapszinten ismerni kell a gumi méretére vonatkozó jelzéseket.

Magyarul tudni kell, hogy mit jelent például a 195/65 R15 méretre vonatkozó jelzés. Dióhéjban a lényeg, hogy a példánál a gumi legnagyobb szélessége 195 mm, ennek 65%-a az oldalfal-magassága, az R betű a radiál jelölésére utal, a 15-ös szám pedig a felni átmérőjét jelöli.

A nyári gumi kiválasztásának egyéb döntő fontosságú paraméterei

Manapság bármely offline és online bolt abroncs kínálatát böngészve meg lehet ismerni olyan teljesítménybeli mutatókat, amilyen például az üzemanyag-fogyasztás befolyásolása, a zajszint vagy pedig a fékút.

Ezeket célszerű párba állítani azzal, hogy melyik gyártó termékeivel szimpatizálunk. A képzeletbeli felső polcon – többek között – a Michelin vagy a Hankook, eggyel alatta a Kingstar vagy az Uniroyal is nyerő választás lehet sok egyéb brand mellett.

Az is számít persze, hogy mennyit szeretnénk invesztálni a beszerzésbe. Mindenki a saját anyagi lehetőségei szerint fel tudja mérni, hogy meddig nyújtózkodhat. Ezzel együtt a döntést a vezetésre vonatkozó prioritások figyelembe vételével együtt a legjobb meghozni.

Nem mindegy az sem, hogy hogyan vezetünk, és mennyit autózunk

Hetente legalább négy-öt alkalommal megyünk az autóval? Napi szinten gyakori, hogy akár több száz kilométereket is megteszünk, legtöbbször autópályán? Akkor a legjobb döntés, ha a TOP minőséget keressük a nyári gumiabroncs kollekciók terén.

Hasonlót lehet tanácsolni azok számára is, akik szeretnek sportosan vezetni, netán magasabb teljesítményű, igazi erőgéppel közlekednek. A kifogástalan tapadás és az időjárástól független menetbiztonság megköveteli a magas nívót.
Amennyiben a használat inkább heti legfeljebb egy-két napra korlátozódik csak, akkor lehet rugalmasabban is kezelni a kérdést. Persze alapelv, hogy a gumivásárlás befektetés. Nemcsak abroncsot vesz az ember, hanem ideális esetben menetbiztonságot és problémamentes közlekedést.

Kapcsolódó cikkek