Így menthet életet a gumiabroncs

Megosztás

Borsodban az utóbbi években hatványozottan igaz a rengeteg közlekedési baleset miatt. A Hankook, a világ egyik vezető gumiabroncsgyártója, a Biztonság Hetéhez kapcsolódóan arra hívja fel a figyelmet, mennyire fontos az abroncsok minősége és rendszeres karbantartása közlekedésbiztonsági szempontból.

A megfelelő abroncsok elengedhetetlenek a biztonságos közlekedéshez. A Hankook Tire Magyarország Kft. minden fórumon igyekszik felhívni az autósok figyelmét, hogy ne feledkezzenek meg futóműveik rendszeres ellenőrzéséről és karbantartásáról. A Hankook mérnökei szerint, akik nap mint nap az abroncsok biztonságosságának fejlesztésén dolgoznak, az időben elvégzett gumiabroncscsere létfontosságú a közlekedésbiztonság szempontjából. A megfelelően karbantartott és idejében cserélt abroncsok hozzájárulhatnak a közlekedési balesetek megelőzéséhez, valamint a járművek optimális teljesítményének biztosításához.

„Elindulás előtt minden vezető számára kötelező feladat a gépjármű állapotának, így a gumiabroncsok állapotának ellenőrzése is. A vizsgákon a vizsgabiztosok erre kiemelt figyelmet fordítanak” – mondta el Németh Miklós rendőr alezredes, a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályának vezetője. „A jogosítvány megszerzése után azonban sajnos sok autós megfeledkezik erről a biztonsági lépésről, pedig a kopott, rossz állapotú gumik jelentősen megnövelik a balesetek kockázatát. A vonatkozó törvényi előírás szerint a személygépkocsik gumiabroncsainak minimális profilmélysége 1,6 milliméter, ha az abroncsok ennél kopottabbak, akkor kötelező a cseréjük, nem csupán a törvény betartása miatt, hanem azért is, hogy felelősségteljesen vehessünk részt a közlekedésben.”

A Hankook örömmel működik együtt közlekedésbiztonsági szervezetekkel, mint a Dunaújvárosi Rendőrkapitányság vagy éppen a különböző polgárőr egyesületek, például a Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrség. A vállalat által idén immár tizenkettedik alkalommal elindított Abroncsadományozási Program segítségével az említett egyesületek közül több is – ahogy több mint 180 országos, illetve regionális közhasznú alapítvány – közvetlenül részesül a Hankook technológiai előnyeiből professzionális abroncsaikon keresztül.

„A megfelelő keréknyomás, a futómű helyes beállítása és a szezonon kívüli megfelelő tárolás megnövelik a gumiabroncsok élettartamát, azonban a kerekek rendszeres ellenőrzése így is elengedhetetlen. Az abroncs az autó és az út közötti egyetlen kapcsolatpont. Ha ez a kapcsolat gyenge, az egész rendszer veszélyben van. Ne várjuk meg, amíg baleset történik, az abroncsok időben történő cseréje és rendszeres karbantartása mindenkinek a saját felelőssége” – mondta Hegedüs László, a Dunaújvárosi Városvédő Polgárőrség elnöke.

„A Biztonság Hete rendkívül fontos kezdeményezés, és örülünk, hogy ennek kapcsán is felhívhatjuk a figyelmet a gumiabroncsok jelentőségére a biztonságos közlekedésben” – mondta Kim Hyung Yun, a Hankook Tire Magyarország Kft. ügyvezető igazgatója, majd hozzátette: „A Hankook elkötelezett a közlekedésbiztonság mellett, folyamatosan arra törekszünk, hogy az általunk gyártott gumiabroncsok hozzájáruljanak a biztonságosabb utazáshoz világszerte.”

A Hankook bízik abban, hogy a Biztonság Hete kezdeményezés segít felhívni a figyelmet arra, hogy a biztonság az utakon közös felelőssége mindenkinek, aki részt vesz a közlekedésben.

A Hankook Tire vállalatról

A Hankook Tire világszerte innovatív, díjnyertes, kiváló minőségű radiál abroncsokat gyárt személygépkocsik, terepjárók, SUV-ok, könnyű tehergépkocsik, teherautók és buszok, valamint a motorsport számára (körversenyekhez/utcai versenyekhez/ralikhoz).

A Hankook Tire több mint 160 országba szállítja termékeit, és világszinten hozzávetőlegesen 20.000 alkalmazottat foglalkoztat. A világ számos vezető autógyártója első gyári felszerelésként is a Hankook Tire abroncsait választja.

A vállalat mindent megtesz azért, hogy a legmagasabb szinten elégítse ki a vásárlói igényeket a termékek minősége, a technológiai kiválóság és a vezetési élmény területén. Ennek érdekében a Hankook folyamatosan befektet öt kutatás-fejlesztési központjába és nyolc gyártási egységébe. A Hannoveri Technológiai Központban az európai piac igényeire szabva fejlesztik az abroncsokat, különös tekintettel az európai prémium autógyártók első szerelésű abroncsaira.

A Hankook Tire európai központja Neu-Isenburgban található, Frankfurt am Main közelében. A gyártó további fióktelepeket működtet több európai országban, és a termékeit regionális forgalmazókon keresztül értékesíti más helyi piacokon. A cég a 2023-tól kezdődően a FIA ABB Formula E világbajnokság technikai partnerének és exkluzív gumiabroncs-beszállítójának számít a Gen3 esetében. A vállalat globális bevételének kb. 38 százalékát az európai piacokon és a FÁK országaiban realizált értékesítések adják. A Hankook Tire 2016 óta szerepel a világszinten elismert Dow Jones Fenntarthatósági Indexben (DJSI World).

A Hankook Magyarországot választotta európai gyárának helyszínéül. A 885 millió eurós befektetésből a Dunaújváros melletti Rácalmáson a világ egyik legkorszerűbb abroncsgyára épült. A gyár 2007 júniusában kezdte meg működését és azóta is folyamatosan fejlődik, bővül. A cég jelenleg mintegy 3000 alkalmazottat foglalkoztat, és személygépkocsik, SUV-ok és könnyű tehergépkocsik számára gyárt gumiabroncsokat. A harmadik beruházási ütem 2015 tavaszán fejeződött be, ezzel a magyar gyár éves gyártókapacitása 19 millióra nőtt. A rácalmási gyárban készült termékek az európai piacot szolgálják ki, és megfelelnek a vezető autógyártók előírásainak és igényeinek is.

A Hankook Tire Magyarország Kft. rendelkezik az IATF 16949:2016. autóipari minőségirányítási, ISO 22301 üzletmenet-folytonossági és ISO 45001:2018. munkahelyi egészségvédelmi és biztonsági tanúsítványokkal. A Járműipar autóipari szakmai magazin, valamint az Autószektor autós portál az Autós Nagykoalíció közreműködésével 2022-ben az “Év beszállítójának” választotta a magyarországi abroncsgyárat.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek