A buszmegálló mögé rángatva akarta megerőszakolni a nőt Miskolcon

Megosztás

Ítéletet hozott a Miskolci Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki az ítéleti tényállás szerint 2022. május 15-én, az éjjeli órákban Miskolcon egy buszmegálló mögötti füves területre vonszolta a sértettet, hogy ott erőszakkal közösüljön vele.

A cselekményt megelőzően a sértett a buszmegállóban várakozott, amikor a vádlott őt hátulról megragadta, majd a buszmegálló mögötti füves területre húzta – olvasható a Miskolci Törvényszék közleményében. A sértett aktívan védekezett, ennek hatására dulakodás alakult ki közte és a terhelt között, aki végül a földre lökte a sértettet, és erőfölényét kihasználva leszorította őt.

A vádlott ezt követően a sértett alsó ruházatát részben eltávolította, illetve saját nadrágját is félig letolta és a sértettre feküdt, közösülési célzattal.

A vádlott cselekményével akkor hagyott fel, mikor a sértett kiabálását meghalló személyek a sértett segítségére siettek, ezzel megzavarva a terheltet, aki ekkor felhagyott cselekménye elkövetésével és a helyszínről futva távozott. A sértett a dulakodás következtében a térdén és a tenyerén 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szerzett.

A bíróság a vádlottat szexuális erőszak bűntettében mondta ki bűnösnek, ezért vele szemben 4 év 8 hónap szabadságvesztés büntetést szabott ki.

A bíróság az ítélet meghozatala során enyhítő körülményként értékelte a vádlott személyiségzavarát, büntetlen előéletét, fiatal felnőtt korát, kisebb nyomatékkal az időmúlást. Súlyosító körülményként vette figyelembe ugyanakkor a bűncselekmény útonálló jellegét, és hogy a terhelt próbára bocsátás hatálya alatt követte azt el.

Az ítélet nem jogerős, a vádlott és védője enyhítésért fellebbezett.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek