Három kiskorút ütött el a mezőkövesdi zebrán, egyikük maradandó fogyatékosságot szenvedett

Megosztás

Ítéletet hoztak az ügyben: pénzbüntetés és egyéves eltiltás a jussa a férfinak.

Előkészítő ülésen hozott ítéletet a Mezőkövesdi Járásbíróság annak a férfinak az ügyében, aki a megállapított tényállás szerint 2021 decemberében Mezőkövesden közlekedett az általa vezetett személygépjárművel, melynek szélvédője le volt fagyva, illetve be volt párásodva – áll a Miskolci Törvényszék közleményében.

A vádlott úgy közelítette meg az útszakaszon kijelölt gyalogosátkelőhelyet, hogy nem észlelte az azon balról jobbra, szabályosan átkelni szándékozó három kiskorú sértettet, így részükre nem biztosított áthaladási elsőbbséget sem. A vádlott szabályszegése következtében fékezés nélkül ütötte el a gyalogosátkelőhelyen átkelő sértetteket.

A baleset következtében az egyik kiskorú sértett maradandó fogyatékosságot eredményező súlyos sérüléseket, míg a másik két sérült könnyű sérüléseket szenvedett el.

A vádlott az előkészítő ülésen beismerte bűnösségét és lemondott a tárgyaláshoz való jogáról. Őt a bíróság közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt 360.000 Ft pénzbüntetésre és 1 év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte. Az ítélet nem jogerős.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek