Véget ért a miskolci, nagyon szép ívű zöld kapu története, elbontották

Megosztás

Nekünk hiányozni fog vajon a látképből? Annyira megszoktuk már ezt az egészen különleges kialakítású, szépen ívelt zöld kaput a sarokháznál, sajnos balesetveszélyessé vált, egy fa rádőlt. Nem volt már mit tenni.

Korányi Mariannak köszönhetően láthatjuk az előtte-utána állapotot. A miskolci hölgy írásában így emlékezett meg a városkép egyik ikonikus apró mozaikdarabjára. “Viszlát Nagy Lajos király utcai, 200 éves műemlék(szerű) sarokház! Így nézett ki életveszélyesen, tegnap rádőlt a fa és leomlott és ilyen 09.06-án délelőtt. A déli homlokzat és az egybeépített szép ívű zöld kapu látványa nagyon fog hiányozni az Aranykapu kertből és a Szinva Zöld Teraszról. Béke poraidra!”

Többen értetlenségüknek adtak hangot, hogy miért kellett az egészet elbontani, amikor csak a keleti oldal volt életveszélyes. Arról is kialakult kisebb vita, hogy műemlék volt-e a ház, de az információk szerint nem állt műemléki védelem alatt. A kifejezetten különleges kapu viszont egészen biztosan mindenkinek hiányozni fog, sokaknak maga a sarokház is, ami szintén elbontásra kerül(t).

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek