Rengeteg az átláthatatlan szál a tervezett alsózsolcai akkuüzem ügyében

Megosztás

Korrupciós szempontból és egészségünk megóvása tekintetében is számtalan olyan kérdés merült fel az információk ismeretében, amely minimum elgondolkodásra és óvatosságra ad okot. Úgy is fogalmazhatnánk, hogy kétkedésre az üzem vezetőitől és a Szijjártó Pétertől hallottak iránt.

Most már egyértelmű, hogy a Fidesz-kormány, élén Orbán Viktorral egyáltalán nem törődik a környezetszennyezéssel és a helyi lakosok akaratával és tűzön-vízen át a borsodi országgyűlési képviselők aktív asszisztálásával teleszórja az egész országot mérgező anyagokkal dolgozó akkugyárakkal és feldolgozó üzemekkel, Borsod sem kivétel, ez ellen pedig képviselőink, jelen esetben Csöbör Katalin, semmit nem tesznek, sőt, sikernek próbálják eladni.

A civileknek azonban felhalmozódott néhány fontos kérdés a tarsolyukban, ami egyre szövevényesebb.

“Ma már megkerülhetetlen helyi téma lett az alsózsolcai akkumulátor feldolgozó üzem ügye. A mai napon mi is elmentünk Alsózsolcára az ügyben tartott sajtótájékoztatóra. A helyszínen elég elgondolkodtató kérdéseket vetettek fel a beszédekben, de az ott lakó emberek is. Az nyilvánvaló, hogy környezetvédelmi kockázatot jelent az itt élőknek, de korrupciós szempontból is elgondolkodtató kérdések vet fel a történet:

– Mi ez az Andrada Group, amiről az interneten nem nagyon találni hírt, ami 1 hétnél idősebb lenne?

– Kik a tulajdonosok? Valóban a szakterület tapasztalt szereplői?

– Miért kellett egy külföldi startupnak a magyar adófizetői pénzből 4.7 milliárd forintot adni?

– Igazak-e azok a szavak, amiket Szijjártó mondott az ügyben, hogy 100% körforgásos a technológia, és hogy ez a világ legmodernebb technológiája?

– Veszélyben van-e több borsodi település vízellátását biztosító védett vízbázis, ahol az üzemcsarnok található?

A válaszoknak mi is igyekszünk utánajárni a következő hetekben” – írta a Helyi Civilek Közössége.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek