Sértegette az anyját, életveszélyesen nyakon szúrta ismerősét a borsodi férfi

Megosztás

A sértett nyolc napon túl gyógyuló, súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett az emberölési kísérlet következtében.

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a férfinak a letartóztatását, aki a megalapozott gyanú szerint 2023. augusztus 26-án a délutáni órákban egy késsel hátulról több alkalommal nyaktájékon szúrta a sértettet – számolt be róla a Miskolci Törvényszék a honlapján.

A rendelkezésre álló adatok szerint a sértett a gyanúsított izsófalvi ingatlanában töltötte a délutánt, ahol a terhelt rokonaival italozott, majd egy helyi vendéglőben folytatták a szeszesital-fogyasztást. A sörözőből hazafelé tartva a sértett a terhelt édesanyját szidalmazni kezdte, trágár kifejezésekkel illette őt, amely miatt a két férfi között veszekedés alakult ki.

A gyanúsított – otthonához érve – magához vett egy 20 cm pengehosszúságú kést, és mivel a sértett többszöri felszólításra sem hagyott fel a sértegetéssel, a gyanúsított több alkalommal hátsó nyaktájékon szúrta a sértettet, aki ennek hatására összeesett. Ezt követően a terhelt a szomszédjának szólt, hogy hívjon segítséget a földön fekvő, vérző sérülthöz.

A sértett a cselekmény következtében 8 napon túl gyógyuló, súlyos, életveszélyes sérüléseket szenvedett. A gyanúsított cselekménye – bizonyítottság esetén – alkalmas lehet emberölés bűntettének kísérlete megállapítására.

A bíróság álláspontja szerint a férfi terhére rótt kiemelkedő tárgyi súlyú bűncselekmény miatt kiszabható büntetés tartamára tekintettel fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, illetve alappal lehet következtetést levonni a bűnismétlés lehetőségére is.

Mindezekre figyelemmel a bíróság egy hónapra elrendelte a terhelt letartóztatását. A végzés végleges.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek