Másfél évtized után találtak vevőt a balatoni ifjúsági táborra, több ezer barcikai gyermek nyaralását támogatnák a bevételből

Megosztás

Már 2008-ban döntött az önkormányzat a leromlott műszaki állapotú balatonszepezdi ingatlantól való megválásról, most jelentősen magasabb áron értékesíthetik azt.

A kazincbarcikai önkormányzat képviselőtestülete még 2008-ban döntött arról, hogy eladja a Balatonszepezd külterületén lévő ifjúsági tábort, amely már akkor sem felelt meg a kor elvárásainak – eleveníti fel a Kolorline.hu lap. Az elavult műszaki állapotban lévő, fekvését tekintve rendkívül előnytelen helyen lévő ingatlanra azonban mostanáig nem sikerült vevőt találni. A felújítás meglehetősen drága, az üzemeltetés pedig a korábbi évtizedek tapasztalatai alapján gazdaságtalan lenne.

Szitka Péter, Kazincbarcika polgármestere eredetileg a szeptemberi munkaterv szerinti ülésre tervezte a szepezdi táborral kapcsolatos kérdések áttekintését és az esetleges döntések meghozatalát, de mivel a rendkívüli testületi ülés keretében a kormánypárti (FIDESZ-KDNP) képviselők számos kérdést vetettek fel a témában más, nem a tábort érintő napirendi pont tárgyalásánál, így egy rövid frakció szünetet követően az a döntés született, hogy felveszik a napirendi pontok közé ezt is.

A tábor független értékbecslő által meghatározott értéke 165 millió forint. A lehetséges vevő vételi ajánlata 247,5 millió forint, ami azt jelenti, hogy jelentősen magasabb áron értékesítheti az önkormányzat a leromlott műszaki állapotú ingatlant.

Ezen bevételből az önkormányzat a következő években több ezer helyi gyermek balatoni nyaralását szeretné támogatni – nyilatkozta Szitka Péter az idézett portálnak.

Forrás és fotó: Kolorline.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek