Jó állapotú iskolatáskákat sikerült megmenteni és miskolci rászorulóknak adni

Megosztás

Az iskolakezdés nagyon sok családnak jelent komoly anyagi problémát minden évben. Ám vannak, akik jó állapotú, de már használt táskáikat különösebb ok nélkül lecserélik, mert újat szeretnének. Ilyenekből sikerült 48-at begyűjteni, megmenteni a szemétdobra kerüléstől és nehéz anyagi helyzetű családoknak adni Miskolcon.

OROSZ-UKRÁN HÁBORÚ

MISKOLC

MEGYE

POLITIKA

BELFÖLD

hirdetés

TANSZEREKTŐL NEHÉZ AZ ISKOLATÁSKA

Bájer Máté

2023. augusztus 28. hétfő 15:02

Utoljára módosítva

2023. augusztus 28. hétfő 15:15

Negyvennyolc jó állapotú iskolatáska menekült meg a hulladékká válástól, és talált új gazdára.

Fotók: Kézdi Ákos

A MiReHu Nonprofit Kft. újrahasználati központján keresztül negyvennyolc már viselt, de jó állapotú, tanszerekkel megtöltött iskolatáska jutott el a Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézménnyel (MESZEGYI) kapcsolatban álló hátrányos helyzetű gyerekekhez. Az átadó eseményre hétfő délelőtt került sor az intézmény Arany János utcai székhelyén, amelyről a Minap.hu számolt be.

– Immár több éves hagyománya van annak, hogy segítjük az ellátottjainkat a tanévkezdés során – beszélt az összefogásról Gúr Péter Attila, a MESZEGYI igazgatója. – A hozzánk érkezett táskák nem üresek: telepakolták őket olyan tanszerekkel, amik fontosak az iskolakezdéshez.

A család- és gyermekjóléti szolgáltatás látókörében lévő rászorulókat, illetve a családok átmeneti otthonában élő iskoláskorú gyermekeket támogatják első sorban ezekkel az iskolatáskákkal. – A családsegítő kollégák tettek javaslatot arra, hová kerüljenek az iskolatáskák, hiszen ők azok, akik a rászorulókkal napi szinten dolgoznak együtt. Most 11 gyermek jelent meg, akik átvették a tanszereket, a többi iskolatáskát a keddi nap folyamán kapják kézbe az új tulajdonosaik.

Veres Pál polgármester – aki a jelenlévő gyerekeknek át is adta az általuk kiválasztott iskolatáskákat – szintén az akció folytatása mellett áll.

– Lehetőleg minél többet hasznosítsunk újra azokból az eszközökből, amik arra érdemesek, ne pedig újabb halom hulladékot termeljünk. Az itt átadott 48 táska, ha nem is hibátlan, de tökéletesen alkalmas arra, hogy boldoggá tegye új tulajdonosát. Ez egyben egy szemléletformáló program része, hiszen nagyon fontos, hogy a kiskorú gyerekek számára is egyértelmű legyen, hogy jobb újra felhasználni valamit, mint egyből eldobni, ha nekünk már nincs rá szükségünk.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek