Megyénkben is segít a tanévkezdésben a Máltai, tanszerekre gyűjtenek

Megosztás

Augusztus 23-tól tegnapig a Máltai Szeretetszolgálat tanszert gyűjtött az egyik nagyáruház üzleteiben. Adománykártyák vásárlására is van lehetőség a boltokban, segítve ezzel nehéz sorsú a gyerekek iskolakezdését. Régiónkban az ózdi és a miskolci áruházakban várták a tanszereket.

Szombatig tartott a Máltai Szeretetszolgálat és a Spar Magyarország közös Adni öröm! tanszergyűjtő akciójának személyes adományozói szakasza: a vásárlók iskolai felszerelés vagy adománykártyák vásárlásával segíthették a rászoruló gyermekeket – tájékoztatta szerkesztőségünket Fodor László, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Észak – Magyarországi régiójának karitatív és önkéntes regionális vezetője. A Szeretetszolgálat önkéntesei az Interspar üzletek gyűjtőpontjain fogadták az adományozók felajánlásait, a kártyákat pedig tanszerekre váltják, amelyeket még tanévkezdés előtt eljuttatnak a legnehezebb helyzetben lévő családok iskolás gyermekeinek- mondta.

2023. július 20. és szeptember 1-je között egyébként két ütemben zajlik a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Spar Adni Öröm! tanszergyűjtő akciója.

A kampány teljes ideje alatt adománykártyák vásárolhatók meg a Spar Online shopban, valamint az Interspar áruházakban, az önkiszolgáló pénztáraknál, melyek 500, 1500, 3000, 5000 és 10 000 forintos címletekben érhetőek el -emelte ki Fodor László. A vásárlók által megvett adománykártyákat valódi tanszerekre – színesceruza-készletre, füzetcsomagra, írószerekkel teli tolltartóra, rajzkészletre, tanszerekkel megtöltött iskolatáskára – váltja a Szeretetszolgálat, és ezeket még a tanévkezdés előtt eljuttatják a rászoruló családok iskolás gyermekeihez. A karitatív szervezet önkéntesei szombatig települtek ki személyesen az összes magyarországi Interspar áruházba köztük vármegyénkbe is, ez az akció tegnap véget ért. 

Miskolcon egyébként az önkormányzat is támogatással segít az iskolakezdésben, erről itt írtunk bővebben.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás: Boon.hu

Kapcsolódó cikkek