A kazincbarcikai önkormányzat lakhatási támogatással járul hozzá a családok rezsijéhez

Megosztás

Többen kaphatnak lakbértámogatást Kazincbarcikán, a városvezetés határozata alapján könnyítést kapnak a lakosok, havi fix összeggel járulnak hozzá a családok kiadásainak csökkentéséhez.

A képviselő-testület nemrégiben módosította a települési támogatás keretében nyújtott szociális ellátásokhoz kapcsolódó jövedelemhatárokat. A változás jelentős mértékben érinti az egyedülállókat is, akik így sokkal szélesebb körben tudják igénybe venni a juttatást. A lakhatási támogatás havi összege 5 ezer Ft, amely 6 havi időtartamra jár, és több alkalommal is kérelmezhető.

Lakhatási támogatással segítik az ingatlantulajdonosokat, haszonélvezőket, az állami vagy önkormányzati tulajdonú lakások bérlőit Kazincbarcikán. A Polgármesteri Hivatal Szociális csoportjától igényelhető kedvezmény a lakásfenntartás havi költségeinek — például a fűtés vagy a lakbér — csökkentésére szolgál, mértéke a jövedelemhatártól függ. 

A lakhatási támogatás jövedelemhatárai:

⇒ 1 fős háztartás 180.000 Ft
⇒ 2 fős háztartás 240.000 Ft
⇒ 3 fős háztartás 295.000 Ft
⇒ 4 vagy több fős háztartás 345.000 Ft


Eszerint 1 fős háztartás esetén a kérelmező havi jövedelme nem haladhatja meg a 180 ezer Ft-ot, 2 fős háztartásnál a 240 ezer Ft-ot, 3 főnél a 295 ezer Ft-ot , míg 4 vagy több fős háztartásban a a 345 ezer forintot. 

„A bizonyító dokumentumokat minden esetben hozni kell. Szükséges még haszonélvező esetén a haszonélvezeti jogot igazoló tulajdoni lap, tulajdonos esetén adásvételi szerződés vagy tulajdoni lap, valamint a szolgáltatói szerződést  is be kell nyújtani, hiszen például távhőszolgáltatás esetén mi mindenkor a vevőkódra utalunk” — közölte Blaháné Olcsvári Mária, a Polgármesteri Hivatal Szociális csoportjának vezetője.

A támogatás 6 hónapra nyújtható, és több alkalommal is igényelhető. Az ügyintézés személyesen, a Fő tér 36. szám alatti ügyfélszolgálaton, vagy írásban, az erre a célra rendszeresített formanyomtatvány, „Kérelem – Lakhatáshoz kapcsolódó kiadások viseléséhez nyújtott rend. települési támogatás megállapítására (Szociális Csoport)” néven is letölthető ITT. További részletek a Kolorline.hu cikkében olvashatók.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek