Velünk a Város: Abba tudná hagyni végre a sorozatos hazudozást a kormánymédia borsodi ága?

Megosztás

Az Orbán Viktor által Mészáros Lőrincen keresztül kézi vezérléssel irányított kormányzati média (legyen az akár országos, akár Borsod megyei, akár miskolci) elképesztő mennyiségű sajtópert veszített már el a városvezetés ellen folyamatos hamis állítások miatt – hívta fel a figyelmet Szarka Dénes.

2017 óta már közel négyszáz sajtópert veszítettek a képviselő által Fidesz-barátnak nevezett médiumok, ezek több mint kétharmadát ráadásul csak a Jobbik-Konzervatívok ellen – hangzott el a párt miskolci elnökeként is funkcionáló politikustól.

Hozzátéve, a többi ellenzéki pártot is közel száz esetben próbálták „a Fidesz megrendelésére a háztáji médiumok” lejáratni. – Hat éven keresztül átlagosan hatnaponta álltak elő hazugságokkal – érzékeltette a Velünk a Város frakcióvezető-helyettese.

– Ez csak azok száma, melyekről bírósági ítélet született. Ezenfelül napi rendszerességgel lát napvilágot számos csúsztatás, félinformáció, félrevezető vagy elferdített hír – állapította meg Szarka Dénes, aki mint fogalmazott: „a Mészáros Lőrincen keresztül az Orbán Viktor tulajdonában álló Mediaworks-höz tartozó helyi médiumok rendszeresen hazudnak a városvezetésről”.

Mint arra Szarka Dénes kitért: 2021 augusztusa óta öt olyan alkalom is adódott, ahol olyan valótlan állításokat közöltek, melyek után bírósági helyreigazításra kötelezték a tartalomszolgáltatókat. Ilyen volt az – taglalta a képviselő –, amikor a lakásrendelet kapcsán háromszáz százalékos lakbéremelésről írtak, majd 2022 januárjában „két felületen is hazudtak, amikor luxusjárművek vásárlásával vádolták az önkormányzatot”.

Szarka Dénes szerint Miskolcot negatívan érinti az a fajta károkozás is, amikor az országos médiában helyi politikusok akarják lejáratni a városvezetést. – Olyan állításokat fogalmaznak meg, amik nemcsak a városvezetésnek, hanem a városnak is ártanak – húzta alá az önkormányzati képviselő, utalva arra, amikor a Mediaworks által tulajdonolt turisztikai portál szalagcímében nem ajánlotta Miskolcot a turistáknak látogatásra. 

Végezetül megjegyezte: a kormány támogatásával „közpénz-milliárdokból” tartják fenn ezeket a médiumokat, holott azok a pénzek az oktatásból, az egészségügyből, illetve az önkormányzatoktól is hiányoznak. (via Minap.hu)

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek