Válaszolt a ZTE a beléptetési botrány kapcsán

Megosztás

Hatalmas botrány kerekedett abból, ahogy a Diósgyőr szurkolóival bántak Zalaegerszegen. A DVTK egyébként magabiztos győzelmet aratott a ZTE felett. Az nb1.hu megkereste a zalai klubot, akik válaszoltak is a feltett kérdésekre.

A klub válaszát változtatás nélkül közöljük:

“Az UEFA által meghatározott biztonsági előírásokat. A felvetett kérdésben a dokumentum 26.01.b pontja alapján járt el a biztonsági szolgálat, hiszen minden egyes mérkőzésen az UEFA előírásoknak megfelelően végezzük a biztonsági ellenőrzéseket. Az ultracsoportok tagjai rendszeresen gyermekek ruháiban próbálnak becsempészni tárgyakat, pirotechnikai eszközöket, emiatt járnak el szigorúbban munkatársaink egyes ultracsoportokkal szemben. 

A válaszból arra lehet következtetni, hogy a ZTE biztonsági emberei arra gyanakodtak, hogy a gyerekekkel akarnak tiltott eszközöket a stadionba csempészni. Ezt a feltételezést azonban semmilyen indoklással nem támasztotta alá a csapat a válaszában, nem említettek korábbi eseményeket, amikor ilyen történt volna. Ennek fényében továbbra is indokolatlan vegzálásnak tűnik a szurkolókkal szembeni bánásmód.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek