Ilyen volt az ünnepi Termelői Nap

Megosztás

Finom illatok és furulyaszó hívogatott minden arra járót vasárnap a miskolci Erzsébet térre.

Az új kenyérhez és Szent István-napjához méltó, változatos, minőségi kézműves termékek közül válogathattak a miskolciak augusztus 20-án, a helyi termelői napon. A minden hónap harmadik vasárnapján megtartott gasztronómiai eseménnyel ismét a környékbeli kistermelőket támogatta a rendező Miskolci Kulturális Központ Nonprofit Kft. 11 és 12 óra között pedig Ács Gyula szolgált háttérzenével a vásári hangulathoz. Viszont tíz óra körül, amikor szerkesztőségünk tagjai megérkeztek, is lehetett utcazenét hallani. A szemben lévő megállóból furulyaszó fogadta a villamossal érkezőket.

Benépesült az egész Erzsébet tér és már az első standnál különleges szörpöket kínáltak kóstolóra: levendulából, citromfűből és még csalánból is, de nem hiányzott az egri must sem. A legkülönfélébb házi sajtok, kolbászok, szalonnák, kenyerek, lekvárok, szószok és mézek sorakoztak az asztaloknál. Sőt, központi helyre telepedett le egy zöldséges. Azok is megtalálták a számításukat a rendezvényen, akik kézzel varrott kötényekkel, vagy szatyrokkal szerették volna felszerelni háztartásukat. Esetleg gyermeküket bababútorral, textil állattal, például kaméleonnal lepték volna meg. 

A 60 éves Avas kilátó születésnapján, stílusosan az Észak-Keleti Átjáró Egyesület is kitelepült. Kilátós mintával ellátott pólókat, pulcsikat, kendőket próbálhattak náluk, valamint dísztárgyaik közül válogathattak az emberek, hogy ezzel is erősítsék a vásárlókban a miskolci identitást. Emellett a szervezet egy akciót is hirdetett estére, amelynek részleteiről itt írtunk.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás:Boon.hu

Kapcsolódó cikkek