Így zajlottak idén az Edelényi Napok

Megosztás

Mazsorett-műsor alapozta meg a buli hangulatot az Edelényi Napokon, 2023. augusztus 19-én, szombat délután.

 A Művelődési Központ előtti téren veterán autósok és motorosok készültek a felvonulásukra. Miközben a városban tettek egy nagyobb kört, az AkuPUNKtúra zenekar elkezdett hangolni a koncertjére.

Az Edelényi Napok hagyományosan két napos rendezvény, ami a nyári eseménysorozat csúcspontja a városban. Folyamatosan szórakoztató programok várják ilyenkor az érdeklődőket – nyilatkozta a Boon.hu-nak Kércsi Tibor szervező, az edelényi Hadobás Pál Művelődési Központ, Könyvtár és Közérdekű Muzeális Kiállítóhely igazgatója.

Először vonták egybe a Veterán Autók és Motorok Találkozóját az Edelényi Napokkal.

Korábban külön rendeztük meg az oldtimer találkozót, de idén úgy döntöttünk, hogy a város napok részévé tesszük, ami lényegében ezzel indult. A veterán autók nagyobb részt a Borsod-megyei Veterán Jármű Klub Egyesület szervezésével gyűltek össze, de jöttek egyénileg is kocsik és motorok, amelyekkel megtelt a tér. A legidősebb autó a Škoda Octavia első szériájának darabja volt. Nagyon szép felvonuláson vagyunk túl, amely elment egészen az Egres városrészig, ahol megfordult és átvonult Finke városrészre, végül a Borsodi úton fordult vissza idáig. Közben pedig a szendrői Százszorszép Mazsorett Csoport adott műsort.

A gyerekeknek arcfestéssel, csillámtetoválással és óriáscsúszdával készültünk és van fagyi, jégkása, kürtőskalács és lángos is. Amellett, hogy egyénileg is meg lehet nézni és be lehet ülni a járművekbe, elindultak a szabadtéri programok a Művelődési Központ melletti színpadon. Egy most népszerű, fiatalos együttes, az AkuPUNKtúra nyitotta a sort. Utána pedig egy első lemezes rap-tehetség, Richey zenélt. Mindkét fellépőt Füzesi Szabina zenetanár, dalszerző és menedzser vette a szárnyai alá Miskolcon. Harmadikként a tapasztalt zenészekből álló Európa Band koncertezett. Ma délután fellépett még a Kabinet Rt., este pedig a hip-hop stílusú Children of Distance fiatal tagjai álltak színpadra – sorolta a szervező.

A nemzeti ünnepen is folytatódnak a programok:

Augusztus 20-án, vasárnap, államalapító Szent István király napja alkalmából, 11-től lesz az új kenyér megáldása, megszentelése az edelényi római katolikus Jézus Szíve Templomban. Délután negyed négytől folytatódnak a szórakoztató műsorok Várhegyi Gábor és Donka Nikolett duettjével. Retro party-t csinál a fővárosi Csillag Musical Társulat és csángó táncházat is tartunk. Talán az egyik legismertebb előadója a holnapi estének 19 órától Peter Shrámek, aki a Zámbó Jimmy-film miatt nagyon népszerű. 20 órától pedig Delhusa Gjon fog koncertet adni, amelybe néhány dal erejéig bevonja Shrámeket is, akinek több számot írt. Bízom benne, hogy az időjárás is kedvez majd a programoknak. Mindeközben már szerveződik Edelény másik nagyszabású rendezvénye, a Császtai Búcsú, amely szeptember 2-án a Császta-szőlőhegyen lesz – ismertette az edelényi művelődési központ igazgatója.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás:Boon.hu

Kapcsolódó cikkek