A kutyatáp minősége nem alku tárgya!

Megosztás

Amikor úgy döntünk, hogy egy kedves kutyust befogadunk, és egy életen át gondoskodunk róla, fontos tisztában lennünk néhány alapvető dologgal. Például annak kapcsán, hogy milyen sokat számít a táplálás, vagyis a teljes értékű, minőségi táplálék kiválasztása.

Mire ügyeljünk az eledel kiválasztása során?

A Grandopet.hu kutyatáp kínálatában bőséges választékot találunk, köztük speciálisabb állateledeleket is: csirkehúsmentes, gluténmentes, hipoallergén, érzékeny. Ez különösen fontos szempont, ha állatunk számára a szokványos eledel helyett egyéni igények alapján kell meghatározni a legmegfelelőbbet.

Ne feledjük a mozgásigényét sem! Mennyire aktív kedvencünk? Milyen az életmódja? Munkakutya vagy pirinyó öleb? Ivartalanított?

Utóbbi esetben nagyobb fókuszt kell helyezni a helyes mennyiségekre, hiszen könnyebben elhízhat. Természetesen a megnövekedett étvágy mögött más tényező is állhat. Mindig kérjük ki állatorvosunk tanácsát!

Kutyánk életkorához, testtömegéhez mérten válasszunk, nem véletlen a junior, az adult és a senior jelzés. Minden életkorban más-más összetétel és tápanyagarány javasolt, s ezek az eledelek éppen az igények alapján lettek kifejlesztve, hogy fedezzék az adott életkorban lévő eb szükségletét, mind tápanyagok és ásványi anyagok, mind nyomelemek és vitaminok terén.

Kedvencünk jóllétének alapja a helyes táplálás

Minél egészségesebben tápláljuk állatunkat, annál többet teszünk a jóllétéért. Fontos az arany középutat megtalálni, vagyis kerülni a végleteket. Az alultáplálás és a túletetés egyaránt veszélyes, hiszen megannyi egészségügyi problémát vonhat maga után.

Elengedhetetlen, hogy teljes értékű, prémium kutyatápot válasszunk, amely bőséges tápanyagforrás, magas hústartalommal. Ezeknek már kisebb mennyisége is fedezi a szükségletet, mivel gazdagok fehérjeforrásokban: például bárányt, lazacot tartalmaznak.

Ha pedig allergia gyanúja merülne fel, a hipoallergén változatok jelenthetik a megoldást. Ezekben kizárólag olyan komponensek találhatók meg, amelyek nem okoznak allergiás panaszokat. A legkiválóbb alapanyagokból készülnek, melyekkel a legjobbat nyújthatjuk kedvencünknek.

Ne kockáztassuk az egészségét egy silány minőségű táppal, gondoljunk úgy kutyánk etetésére, mint a jó kondíció alapjára.

Honnan tudjuk, hogy tápváltás szükséges?

Bármilyen szokatlan tünet, megváltozott viselkedés, rendhagyó szokás intő jel lehet. A legjellemzőbbeket gyakran ételallergia okozza, de más rendellenességek, betegségek is kiválthatnak különféle panaszokat.

Akár folyamatos vakarózást, szőrhullást, étvágycsökkenést, bágyadtságot, fogyást tapasztalunk, feltétlenül keressük meg az okát! Ilyen esetekben az állatorvosi kivizsgálás nem maradhat el, a probléma felderítése mellett tanácsot is kaphatunk a kedvencünk számára legideálisabb kutyatáp kapcsán is.

Kapcsolódó cikkek