Újabb információkra derült fény a szeptemberi Miskolci Piknikkel kapcsolatban

Megosztás

A környék legpompásabb sörei, díjnyertes borai és a helyi éttermek mennyei ételei mellett gasztro előadások, látványfőzések, régiségvásár, három színpadon hazai és külföldi zenei programok teszik majd felejthetetlenné az élményt. És most már többet is tudunk.

Miskolc újabb különleges eseménnyel lepi meg lakóit és látogatóit. A Miskolci Piknik a vibráló közösségi életet és az ízletes ételek varázslatát hozza egy asztalra, így nem csupán egy gasztronómiai fesztivál, hanem a közösségi összetartozás és a helyi identitás ünnepe is – olvasható a polgármesteri hivatal közleményében.

Mint írják: a borászatok és sörkészítők büszkén mutatják be remekeiket, a mesterszakácsok gondosan összeállított menüje a hagyományos és a modern konyhaművészet remekeit egyesíti és ezek varázsa nem csupán az italok és ételek kóstolásában rejlik, hanem az alkotók elhivatottságában és szenvedélyében.

A Miskolci Piknik azonban nem csak a gasztronómiai élvezeteket, az egyedülálló ízeket és a minőségi alapanyagokat ünnepli, hanem aktívan keresi a kapcsolatot a helyi és környékbeli gazdálkodókkal és termelőkkel, hangsúlyozva az alapanyagok helyi beszerzésének fontosságát. Az üzenet világos: támogassuk és építsük a helyi gazdaságot, élvezzük a minőségi és friss ételeket és italokat, amelyek a közösségünkben létrejönnek. Mivel azonban Miskolc tradicionálisan befogadó város, az ország legkülönbözőbb pontjairól mutatunk étel- és italkülönlegességeket, sörfőzdék és borászatokat a fesztivál közönségének.

DJ-k, zenekarok és utcazenei produkciók egész sora színesíti a rendezvényt, akik a városi ritmust és az ízletes ételek, italok dallamait foglalják harmóniába Miskolc belvárosában szeptember 22-23-24-én. A fellépőket a szervezők folyamatosan jelentik majd be.  

Az egész belvárost behálózó Miskolci Gasztronómiai Fesztivál tehát nem csupán egy gasztronómiai ünnep, hanem egy érzelmekkel, ízekkel és hangokkal gazdagított közösségi esemény, amely összeköti a város lakóit és látogatóit. Együtt ünnepeljük a helyi kultúrát, ízeket és identitást, miközben hozzájárulunk a közösségi tudatosság és a fenntartható életmód terjedéséhez.

A rendezvényt a 2023-as, minden idők legsikeresebb Kocsonyafesztiváljával már bizonyított UNI-GARDEN csapata szervezi, így várhatóan ismét egy pörgős, mozgalmas, színes és változatos fesztiválon szórakozhatnak majd a miskolciak és a városba látogatók – teszi hozzá a közlemény.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek