Az éjszakai és reggeli hullámot este újabb zivatarok, felhőszakadás követi Borsodban

Megosztás

Az északi megyék, köztük Borsod-Abaúj-Zemplén is jócskán megkapta az égi áldást pénteken éjszaka, illetve a reggeli órákban, igaz nem annyit, mint például a főváros, ahol néhol 60 mm feletti mennyiség zúdult le. Nem sokáig tart az átmeneti nyugalom, péntek este ismét komoly zivatarok, felhőszakadás következik.

Már pénteken beindul a csapadékhétvége. Reggelig, kora délelőttig az északi megyékben erősen felhős idő várható, és zápor, zivatar is előfordul. Ezek fő kísérőjelensége a felhőszakadás volt és lesz, általában 25-50 milliméter csapadékkal. A zivatarokhoz erős vagy viharos széllökés – 45-65 km/h – és minimális eséllyel jégeső (kevesebb mint 1-2 centiméter) is társulhat. Napközben a nyugati, északnyugati határ kivételével több órára kisüt a nap.

Délután újra erőteljessé válik a gomolyfelhő-képződés, ekkor az Alföldön és északkeleten, estétől a Dunántúlon ismét kialakulhat zápor, zivatar. Itt már 60-90 km/h-s széllökések kísérhetik a csapadékot, 2-5 centiméternyi jégeső is jöhet, felhőszakadással 25-50 milliméter eső is lezúdulhat. Heves zivatar is kialakulhat, amelyet károkozó, több mint 90 km/h-s szélroham és akár 5 cm feletti jég kísérhet.

Péntek estétől pedig délnyugat felől érkezik kiterjedt zivataros rendszer, ehhez a felhőszakadás (30-60, helyenként több mint 60 mm) mellett főként az éjszaka első felében a már említett heves kísérőjelenségek is társulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 22 és 37 fok között alakul, északnyugatról délkelet felé haladva várhatók a magasabb értékek. Késő este 20, 27 fok valószínű. Forrás: met.hu

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Kapcsolódó cikkek