Matyóföldi Folkhétvége Mezőkövesden

Megosztás

A Folkhétvége „A cukorgyártó kalapács” – Hunczut felnőttmesék sárréti dallamokkal és finom borokkal elnevezésű programmal kezdődik augusztus 3-án, csütörtökön 19 órakor a Hadas Látogatóközpontban. A rendezvényen Simándi László mesél.

Pénteken koncerttel folytatódik a program, a Tárkány Műveket hívtuk meg, ha jól tudom, korábban még nem léptek fel Mezőkövesden. Nagyon hangulatos és magas művészeti színvonalon játszó zenekarról van szó, bízom benne, hogy egy jó, emlékezetes este lesz – mondta Pap Bernadett, a Matyó Népművészeti Egyesület elnöke. A koncert augusztus 4-én, 19 órakor kezdődik a Hadas Látogatóközpontban.

Másnap délelőtt elsősorban gyerekprogramok lesznek.

– A kicsi gyermekcsoportjaink kezdik majd a színpadon a táncot 10 órakor, ezután a Guliba Társulat népmesékből és népzenékből összeállított gyermekműsorát nézhetik meg az érdeklődők. Ezzel párhuzamosan a Hadas alkotóházaiban és a tereken kézműves bemutató és kézműves vásár is lesz, ott is érdemes lesz szétnézni – emelte ki Pap Bernadett. A délutáni programokat a Matyó Nagymama Klub Pávakörének és a Rozmaring Táncegyüttesnek a műsora nyitja 16 órakor a Hadas Látogatóközpontban.

– Ezután két olyan előadót köszönthetünk majd, akik magas színvonalú és látványos előadást fognak tartani. Az egyikük Kiss Gabriella, aki népi ékszerkészítő és a Kalotaszegi gyöngyös munkákat dolgozta fel a közelmúltban egy Magyar Művészeti Akadémiás projekt alkalmával. Barsi Csaba etnográfus pedig a magyar pitykegombok történetét, készítését és felhasználási módjait fogja majd bemutatni – hangsúlyozta az elnök.

A délután folyamán a mohácsi busók látványfőzéssel várják a látogatókat, melynek keretében sokacbabot készítenek. 19 órától pedig a „Bárcsak mindig szombat este lenne!” című néptáncos műsort lehet majd megtekinteni.

– Itt a színpadon fognak fellépni vendégeink, a Csikuska, valamint a Vidróczky Táncegyüttesek. Rajtuk kívül a saját csoportjaink, a Matyó Néptáncegyüttes, a Százrózsás Néptáncegyüttes és a Matyó Népi Együttes lép majd színpadra. Ezt követően a napot Táncház zárja, a talpalávalót a Dobroda zenekar húzza – mondta Pap Bernadett.

A négynapos program zárásaként a János Vitézt adja elő a Nagyvárad Táncegyüttes augusztus 6-án, vasárnap 18 órától a Közösségi Házban.

Ha szeretne tájékozott és jól értesült lenni, de messzire elkerülné a propagandát, iratkozzon fel hírlevelünkre!

Forrás: Boon.hu

Kapcsolódó cikkek